21.10.2019 klo 13:56
Uutinen

Liperin Myllyn uusi omistaja löysi ”todellisen tekemisen”: ”Aikaisemmin vain harrastelin yrittämistä”

Kaksi kertaa palanut Liperin Myllyn vaihtoi kesällä omistajaa, kun Anne Vänskästä tuli yrityksen pääomistaja.

Anne Vänskästä tuli perinteikkään Liperin Myllyn omistaja viime kesänä. Tammikuussa alkanut prosessi saatiin päätökseen loppukesällä, kun Vänskä allekirjoitti kauppakirjan yhdessä yhtiökumppaninsa, yli 30 vuoden ajan yrityksen palveluksessa olleen ja myllyn toiminnasta vastanneen Kari Huikurin kanssa.

Vänskä osallistui viikonloppuna Lahdessa järjestetyille Yrittäjäpäiville ja piipahti haastateltavana Suomen Yrittäjien osastolla.

Yrittäjänä Vänskä on toiminut jo 1993 lähtien, mutta vasta kaupan myötä hän koki yrittäjyyden todellisena.

– Tähän asti yrittäjyyteni on ollut harrastelijayrittäjyyttä. Nyt olen työnantajayrittäjä, joka tuo kyllä sellaisen todellisen tekemisen ja samalla vastuun taakan.

Liperin Mylly työllistää yrittäjien lisäksi viisi henkilöä ja välillisesti kymmeniä henkilöitä alueella. Aikaisempi omistaja oli Osuuskunta ItäMaito. Myllyn kauppaan kuului myllyn lisäksi konttorirakennus sekä myllyn varastona ollut meijerirakennus. jossa on tilaa noin 2000 neliötä.

Vänskä vastaa Myllyn arjessa liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämisestä. Kari Huikuri sen sijaan jatkaa operatiivisessa johdossa toimitusjohtajana.

Kahdesti palanut Liperin Mylly tuottaa elintarvikejauhoja omalla tuotemerkillä. Noin puolet tuotannosta hyödynnetään rehun tuottamiseen.

– Käytämme kotimaista viljaa myös luomutuotteisiin, Vänskä kertoo.

Katso videolta, mitä yrittäjäjärjestön toiminta on merkinnyt Vänskälle.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi