5.9.2019 klo 07:04
Uutinen

Liputetaan yrittäjyyden puolesta!

Hyvää yrittäjän päivää! Satakunnan Yrittäjät järjestää yhdessä paikallisyhdistystensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa yrittäjän päivänä verkostoitumistilaisuuksia. Tilaisuuksissa nostetaan esiin yrittäjän ja yrityksen hyvinvointi.

Juhlitaan yrittäjyyttä!

Tänään 5. syyskuuta salkoon nostetaan lippu yrittäjän päivän kunniaksi! Vuoden 2019 Yrittäjän päivän päätapahtuma järjestetään Tampereella. Tapahtuman teemana on ”Yrittäjyyskasvatus perusopetuksesta korkeakouluun”. Eri puolilla Suomea järjestetään Yrittäjän päivän juhlia pitkin viikkoa – kuin myös Satakunnassa.

Hyvinvoivalla yrittäjällä hyvinvoiva yritys

Satakunnan Yrittäjien kolmannen vuosineljänneksen teemana on yrittäjän hyvinvointi. Nyt yrittäjyyden juhlapäivänä on hyvä pohtia oman jaksamisensa keinoja – yrittäjän kunto on nimittäin yrityksen tärkein tekijä. Moni yrittäjä tekee itse töitä yrityksessä ja hoitaa sen lisäksi kaikki hallinnolliset tehtävät – usein niiden tekeminen jää iltaan, kun muut työt ovat pulkassa. Päivistä tulee pitkiä ja oma hyvinvointi jää jalkoihin.

– Kun yrittäjä huolehtii itsestään, hän rakentaa pohjaa myös yrityksen menestymiselle. Omasta henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta on pidettävä huolta, muistuttaa Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Yrittäjät kantavat huolta yrityksen kannattavuudesta ja uhraavat työlle paljon. Yrittäjänkään ei kuitenkaan tarvitse tehdä kaikkea itse.

– Yrittäjän työ on usein hyvin kuormittavaa, ja siksi on hyvä osata jakaa vastuuta niin henkilökunnalle kuin ulkopuolisille palvelun toteuttajillekin. Apua kannattaa pyytää ajoissa, Kivinen jatkaa.

Satakunnan Yrittäjien yrittäjän päivän aamubrunssi katetaan Porin suomalaisella klubilla. Aamubrunssi yhteydessä järjestetään myös koulutusta teemalla ”Miten onnistut yrityskaupassa?”. Kivinen haluaa korostaa eritoten sitä, että yrityksen myynti on suunniteltava huolella ja toimeen on ryhdyttävä ajoissa.

– Yrityskaupan onnistumiseen vaikuttaa myös yrityksen hyvinvointi ja siihen taas vaikuttaa yrittäjän hyvinvointi. Yrityksen kunnosta onkin hyvä pitää huolta, jotta yritys on ostajalle kiinnostava, kun myymisestä tulee ajankohtaista.


Yrittäjä on päivänsä ansainnut

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Yrittäjän päivän päätapahtuman vastuullinen järjestäjä on Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja. Säätiön anomuksesta 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi. Yrittäjän Päivä -säätiön toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen. Säätiön anomuksesta 5. syyskuuta merkittiin almanakkaan viralliseksi merkkipäiväksi vuonna 2010.