Keskellä Vuoden Yrittäjät 2023 Petteri ja Mika Nyman ja palkinnon luovuttaneet Lohjan Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Hotti (vas.) ja varapuheenjohtaja Mika Järvenpää.
4.12.2023 klo 08:19
Uutinen

Lohjan Laakeri ja Tarvike Oy on lohjalainen vuoden Yrittäjä

Lohjan Yrittäjät ry:n vietti pikkujouluja lauantaina 2.12.2023. Juhlassa palkittiin Vuoden Yrittäjä 2023 ja valituksi tuli Lohjan Laakeri ja Tarvike Oy.

Vuoden Yrittäjä 2023:
Lohjan Laakeri ja Tarvike Oy; Mika, Petteri ja Erkki Nyman

Lohjan Laakeri ja Tarvike perustettiin toukokuussa 1985 Erkki Nymanin ideasta perustaa yritys, joka palvelee paikallisia teollisuusyrityksiä laakerointi ja voimansiirto asioissa. Taustalla oli hyvät suhteet toimittajiin edellisestä työstä ostopäällikkönä. Yrityksen ensimmäisenä liiketilana toimi pieni myymälä Suurlohjankadulla.

Pojat Mika ja Petteri tulivat mukaan toimintaan muutaman vuoden kuluttua, kun koulut oli käyty. Perheyritys täydentyi vielä äiti Liisalla, joka hoiti laskutuksen. Pojat aloittivat yrittäjinä 90-luvulla jakaen vastuuta firmasta ja v. 2018 yritysmuoto muutettiin osakeyhtiöksi.

Vuosien saatossa yritysidea vain terävöityi ja tuotevalikoimaan tulivat Parker-hydrauliikka, Kemppi-hitsauskoneet ja Kärcher-painepesurit. Näiden myötä alkoi myös hitsauskoneiden ja painepesureiden huoltopalvelu. Myös KIS-laakereiden ja teollisuustiivisteiden oma maahantuonti alkoi.

Yhden miehen yrityksestä on kehittynyt osakeyhtiö, joka työllistää nykyisin 6 alan ammattilaista palvellen läntisellä Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla niin teollisuutta, maanviljelijöitä kuin myös kotikorjaajia. Yrityksen liikevaihto on 2,2 miljoonaa euroa. Lohjan Yrittäjät toteaa, että tämä yritys on pitkään jo toisessa polvessa kaupan alalla toiminut palveluyritys ja sieltä saa erinomaista ja monipuolista palvelua. Yritys on aina osannut mukautua ajassa. Yrittäjän erikoisalan laakerien osaaminen on laajentunut vuosien varrella yrityksen laaja-alaiseksi teollisuuden tuotteiden moniosaajaksi. Yritys on tunnettu ammattitaitoisesta henkilökunnasta, joka palvelee kaikkia asiakkaita niin b-b kuin b-c puolella suurella sydämellä. Yrityksen mottona onkin, ollaan vielä parempia siinä missä jo ollaan hyviä. Lämpimät onnittelut Lohjan Vuoden Yrittäjille 2023 Lohjan Yrittäjien hallitukselta.