3.1.2022 klo 19:31
Uutinen

Lounaskahvila Violetta avasi Myrskylässä

Uusi Lounaskahvila Violetta avasi tänään Myrskylän keskustassa Salen kupeessa. Myrskylän Yrittäjien puheenjohtaja Aku Eronen kävi toivottamassa yrittäjä Sanna Karlssonin tervetulleeksi Myrskylään ja tässä juttu tuosta tapaamisesta.

Yrittäjä Sanna Karlsson.

Sanna aloittaa kertomalla olevansa koulutukseltaan suurtalouskokki ja valmistunut sellaiseksi 2007 Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa. Koko työikä on mennyt erilaisissa keittiötöissä muun muassa koulun keittiössä ja lounaskeittiöissä. Kahvilapuolen toiminta ei ole vielä samalla tavalla tuttua, hän jatkaa. Oma yrittäjyys alkoi vasta nyt täällä Myrskylässä. Yrittäjän elämää olen kuitenkin saanut seurata koko ikäni, kun vanhemmat ovat yrittäjiä ja avopuoliso Tommi Kemppinenkin on yrittäjä. Tommin yritys on KT-Kalusteasennus Oy ja se tekee keittiökalusteasennuksia Mäntsälästä käsin akselilla Vantaa-Järvenpää-Lahti. Myös lounaskahvila Violetta toimii sen alla.

Sanna kertoo edelleen, että kahvilaa remontoitiin joulukuussa ja osa keittiön koneistakin uusittiin. Tuotevalikoimassa jatkamme Kulta Katriina kahvilla, joka on paikan vanhoille asiakkaille tuttu ja tietojemme mukaan ollut suosittu kahvimerkki, sekä tietysti tuoreilla leivonnaisilla. Näin alkuun vain munkit teen itse, toistaiseksi muut makeat leivonnaiset tilataan raakapakasteena. Tavoitteena on jossain vaiheessa tehdä nekin kaikki itse. Sämpylät tulevat toistaiseksi tukusta, mutta ne ”täytetään” täällä. Erikoiskahvikonetta saatamme harkita jossain vaiheessa, mutta ei vielä, pohtii Sanna.

Lounaalle Sanna kertoo laatineensa kuuden viikon kiertävän ruokalistan, jonka on tarkoitus olla monipuolinen. Tavoitteena on pitää tarjolla joka viikko yksi kalaruoka, yksi kanaruoka, yksi makkara- tai kinkkuruoka, yksi jauheliharuoka ja mahdollisesti yksi kokoliharuoka. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme toiveita. Joka päivä tarjolla on myös monipuolinen salaattipöytä. Kerran viikossa on keittopäivä ja silloin mukana on myös jälkiruoka.

Lopuksi yrittäjä Sanna Karlsson kertoo iloisena, että avajaispäivä on mennyt yli odotusten. ”Ihmiset ovat olleet aivan ihania. Tämä on ollut positiivinen yllätys. Olemme saaneet ihan älyttömästi kukkiakin ja paljon hyvää palautetta”.

Täältä Violettan kotisivuilta lisätietoja yrityksestä ja mm. aukioloajat: https://www.cafevioletta.fi/