YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Lounasvieraana Hämeenkyrön tuore elinkeinojohtaja
Lounaspaikaksi valikoitui tällä kertaa nepalilainen ravintola Tribeni Lielahdessa Markon jo aiemmin Tampereelle sovitun työtapaamisen takia. Lounasruoaksi valikoitui Chicken Korma sekä Lamb Chilli. Annoksiin sisältyi myös Naan-leipä ja jälkiruokakahvi. Reilun 10 000 asukkaan Hämeenkyrön elinkeinojohtaja myöntää, että kaasugrilli on hänellä kovassa käytössä, sillä hän kertoo tekevänsä itse paljon ruokia grillissä. Kaasugrilliin joutuvat vuorollaan liha, kana ja kala. Varsinkin erilaiset vartaat ovat suosikkeja.
Elinkeinopolitiikan uudelleen reivaus
Hämeenkyrössä lakkautettiin elinkeinoyhtiö ja elinkeinoasiat siirrettiin kuntaorganisaatioon. Marko Kosonen aloitti elinkeinojohtajana tämän vuoden alussa ja vauhtia on piisannut. Yritystonttikauppoja on viety maaliin yksi joka kuukausi alkuvuoden aikana ja Tippavaaran alueen kaupallinen palveluvarustus on kohenemassa hurjaa kyytiä.
– Uusien tielinjausten vaikutusta osa varmaankin pelkää, mutta kyllähän ne aikanaan tulevat rauhoittamaan keskustaajamaa, Kosonen kertoo.
Yrittäjäyhdistyksen merkitys kasvussa
Lounasvieraamme kehuu Hämeenkyrön Yrittäjien puheenjohtaja Ilkka Häklin aktiivista otetta yhteisten asioiden eteenpäin viemisessä ja uskoo että kunnan elinkeinopoliittisen yhteistyöryhmän panos tulee entisestään kasvamaan.
Nopeat kysymykset
Maistuvan lounaan jälkeen nautimme kupposet kahvia, jonka aikana Marko sai vastattavakseen seuraavat kysymykset:
Parasta kesässä? – Lämpö ja pitkät päivät
Kesäherkku? – Pihvi
Lähiruoka? – Kannatan
Unelmien lomakohde? – Tansania
Peltipoliisi? – Paikallaan
Kalastusmuoto? – Virvelöinti
Kuka?
LOUNASVIERAS: Marko Kosonen, elinkeinojohtaja Hämeenkyrön kunta, asukkaita 10 295
ASUU: Tampereella
PERHE: Vaimo, poika ja koira
HARRASTUKSET: Punttisali, pyöräily, moottoripyöräily, matkustelu
ja lukeminen
Kari Tolonen, järjestöneuvos ja Chaine des Rotisseurs -järjestön Officier-jäsen, kutsuu kuukausittain ruokavieraan tutustumaan pirkanmaalaisen ravintolan ruokatarjontaan.
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 16.8.2022
Kari Tolonen