Lufthansa lisää lentoja Oulun ja Münchenin välillä tulevalle talvikaudelle

VisitOulu 3.6.2024, 09:00

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa ilmoittaa lisäävänsä lentoja Oulun ja Münchenin välillä tulevalle talvikaudelle. Talvikauden lennot alkavat 30. lokakuuta 2024, ja lentoja tullaan jatkossa operoimaan kolmena päivänä viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Uudet, entistä paremmat lentoyhteydet ovat merkittävä askel Oulun alueen matkailulle ja liike-elämälle, tarjoten lisää yhteyksiä Keski-Eurooppaan sekä muualle maailmaan Münchenin lentoaseman erinomaisten jatkoyhteyksien myötä.

”Suora, kolmen tunnin lentoyhteys kolmena päivänä viikossa Münchenistä Ouluun talvikaudella tuo uutta positiivista nostetta ja kasvua kansainväliseen matkailuun Oulun alueella. Saksalaiset ovat olleet yksi suurimmista kansainvälisten matkailijoiden ryhmistä Oulussa, ja lentoyhteyksien paranemisen myötä odotamme yhä enemmän vierailijoita Saksasta. Lentojen lisääminen mahdollistaa myös entistä monipuolisemman yhteistyön saksalaisten matkanjärjestäjien kanssa”, kommentoi Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Avauksestaan lähtien uusi Oulu-München -lentoreitti on ollut merkittävässä roolissa, sillä se yhdistää Pohjois-Suomen tärkeisiin kohteisiin Keski-Euroopassa ja sen ulkopuolella. Reitillä on ollut kasvavaa kysyntää sekä liike- että vapaa-ajan matkustajien keskuudessa, mikä on johtanut päätökseen lentojen lisäämisestä:

”Oulu-München-reittimme menestys 16. joulukuuta 2023 lähtien on ollut huomattava, ja tämä on johtanut päätökseemme operoida ympärivuotisesti, myös kuluvana kesänä. Innoissamme ilmoitamme lentojen määrän lisäämisestä talvikaudelle 2024-2025 vastaamaan markkinoiden tarpeita laajentamalla toimintaamme ja tarjoamalla asiakkaillemme entistä enemmän vaihtoehtoja sekä vahvistamalla asemaamme Pohjois-Suomen avaintoimijana”, kommentoi Lufthansa Group -lentoyhtiöiden Suomen ja Baltian maiden maajohtaja Patrick Borg Hedley.

Myös Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori iloitsee uusien lentojen parantavan Oulun saavutettavuutta:

”Oulu−München-reitti on ollut tärkeä lisäys Oulun lentoaseman reittitarjontaan. Yhteys Oulusta Keski-Eurooppaan on vahvistanut alueen, ja koko Pohjois-Suomen, kansainvälistä saavutettavuutta merkittävästi. Tulevat lisäviikkovuorot ovat erittäin iloinen uutinen: ne parantavat saavutettavuutta entisestään ja kertovat reitin suosiosta. Lufthansa-konserni on myös kasvattanut Suomen reittitarjontaansa kokonaisuudessaan merkittävästi lentämällä seitsemälle Finavian lentoasemalle tänä vuonna Euroopasta”, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

BusinessOulun yhteyspäällikkö Juuso Rönnholm toteaa lentoyhteyksien tuovan merkittäviä hyötyjä Oulun alueelle ja muistuttaa, että reitin aktiivinen hyödyntäminen varmistaa tarjonnan myös tulevaisuudessa:

”Uuden viikkovuoron avaus osoittaa Lufthansan vahvaa sitoutumista Ouluun ja halua kasvaa. Tämä avaa vielä parempia mahdollisuuksia matkailijoille ja yrityksille hyödyntää reittiä. Samalla tämä on osoitus siitä, että kun yhteyttä käytetään niin reitti vahvistuu. Ei muuta kuin reittiä käyttämään ja siten varmistamaan tarjontaa myös tulevaisuudessa!”

Münchenin lentoasema, Franz Josef Straussin lentoasema, on Saksan toiseksi vilkkain ja Euroopan seitsemänneksi vilkkain lentoasema, joka tarjoaa erinomaiset yhteydet niin liike- kuin vapaa-ajan matkustajille ympäri maailmaa. Kolmena päivänä viikossa operoiva lentoreitti yhdistää Oulun lukuisiin kohteisiin Münchenin kautta, muun muassa Pariisiin, Napoliin, Madridiin, Wieniin ja Brysseliin.

Baijerin alue on monipuolinen matkakohde, josta löytyy alppimaisemia, satumaisia linnoja, viehättäviä pikkukyliä ja vilkkaita kaupunkeja. Muun muassa tunnelmalliset joulutorit, Oktoberfest-festivaali ja FC Bayern Münchenin jalkapallo-ottelut tekevät Münchenistä suositun matkakohteen. Alpeille on vain parin tunnin junamatka kaupungista.

Lufthansan lennot Oulun ja Münchenin välillä ovat nyt varattavissa niin käynnissä olevalle kesäkaudelle kuin tulevalle talvikaudelle osoitteessa: Lufthansa.com. Lisätietoja löytyy ja varaukset onnistuvat Lufthansan verkkosivujen kautta.

Lentoaikataulu alkaen 30. lokakuuta 2024:

Maanantai

 • LH2490 München 12:00 – Oulu 16:10
 • LH2491 Oulu 17:00 – München 19:05

Keskiviikko

 • LH2490 München 12:05 – Oulu 16:15
 • LH2491 Oulu 17:05 – München 19:10

Lauantai

 • LH2490 München 08:45 – Oulu 12:55
 • LH2491 Oulu 13:45 – München 15:50

  Lisätietoja:
 • Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Visit Oulu on Oulun matkailun markkinointinimi ja Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti. Oulun seutu  kattaa seuraavat matkailualueet: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä, Ii, Lumijoki ja Kemi.
 • Lisätietoja antavat:
 • Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari (puh. 040-546 6283, sähköposti: yt@visitoulu.fi),
 • BusinessOulun yhteyspäällikkö Juuso Rönnholm (puh. +358 50 574 1504, sähköposti: juuso.ronnholm@businessoulu.com) ja
 • Lufthansa Group -lentoyhtiöiden Suomen ja Baltian maiden maajohtaja Patrick Borg Hedley (puh. +358 40 920 7598, sähköposti: borg-hedley@dlh.de).

  Lufthansa ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät aloittivat yhteistyökumppanina vuonna 2024.