Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suomen Yrittäjien luovan alan verkoston puheenjohtaja Mirva Merimaa.
12.1.2023 klo 11:00
Uutinen

Luovan alan yrittäjä, mitä kuuluu – Vastaa kyselyyn

Suomen Yrittäjät perusti vuosi sitten oman luovan alan verkoston. Laajalla mutta hajanaisella alalla moni toimija ei miellä itseään yrittäjäksi, vaikka toimintamalliltaan olisi sellainen.

Suomen Yrittäjien luovan alan verkoston johtoryhmään kuuluu esimerkiksi tulevaisuuden ideoija, ohjelmatoimisto, valokuvaaja ja visuaalinen tarinankertoja, ammattijuontajien välittäjä, viestinnän asiantuntijoita sekä tapahtuma-alan ammattilaisia.

Verkoston johtoryhmä tavoittelee luovan yrittäjähengen roolin vahvistamista ja näkymistä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Saadakseen paremman kuvan luovien alojen tilanteesta verkosto on nyt avannut kyselyn alan toimijoille. Itsensä luovan yrittäjäksi mieltäville tarkoitettuun kyselyyn voi vastata helmikuun loppuun saakka.

Tapahtuma-ala elpynyt

Tapahtuma-ala on olennainen ja näkyvä osa luovaa toimialaa. Luovan alan yrittäjien verkoston johtoryhmän puheenjohtaja Mirva Merimaa näkee, että tapahtuma-ala on vihdoin toipumassa pandemian jäljiltä.

– Vahva elpyminen on käynnissä, ja monet toimijat ovat tehneet kaikkien aikojen ennätysliikevaihdon, kuten myös yritykseni Tiketti. Alalla on nähty myös suuri kasvu tapahtumien määrässä, mikä on tuonut lisätuloja kaikkiin alan alihankintaketjuihin. Tarjontaa oli kuitenkin jopa liikaa, ja se johti siihen, ettei kaikki pärjänneet ja yksi iso toimija meni jopa konkurssiin, Merimaa kertoo.

– Festivaalit tekivät ennätyksiä, mutta ryhmämyynti ei vielä viime kesänä päässyt pandemiavuosia edeltävään tasoon, joka johtunee eniten siitä, että alkuvuosi oli vielä epävarma ja suljettu. Kasvu on käynnistynyt ja tapahtumia on paljon myös ensi kesänä. Uskomme vahvasti ihmisten haluun kohdata toisiaan ja kokea elämyksiä livenä, Merimaa jatkaa.

Verkosto haluaa kasvaa ja yhdistää

Luovan alan verkoston jäsen Anna Moilanen haluaa muistuttaa, että luovuus on Suomessa ymmärretty yhteiskunnan kehityksen keskeiseksi voimaksi viimeksi sata vuotta sitten.

– Suomen seuraavien 100 vuoden suhteen on täysin keskeistä, että luovuudelle raivataan tilaa yhteiskunnallisen kehityksen ytimeen. Jopa Piilaaksossa on ymmärretty, että puhtaasti teknologiaputken kautta maailma ei muutu parempaan. Suomessa muun muassa arvostettu ekonomisti Sixten Korkman on puhunut luovuuden ja taiteiden puolesta, viimeksi vasta ilmestyneessä kirjassaan. Täysin keskeistä on koota yhteiskuntaa muuttavat voimat luovuuden ympärille ja sen tueksi. Tätä tehtävää osaltaan toteuttaa Suomen Yrittäjien luovan alan verkoston johtoryhmä.

Luovan alan yrittäjien kyselyyn pääset tästä.

Luovan alan yrittäjillä on myös oma Facebook-ryhmä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus