29.4.2018 klo 14:27
Uutinen

Maakunnallinen vuoden yksinyrittäjä palkittiin Yksinyrittäjien päivässä

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ensimmäisen maakunnallinen yksinyrittäjä -palkinnon saaja on Ateljé Hannetar, Hanne Alho, Jurvasta.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Yksinyrittäjän päivää isännöi tänä vuonna Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki Seinäjoella. Pankinjohtaja Lauri Lindholm toivotti osallistujat tervetulleeksi tilaisuuteen kertoen pankkimailman terveiset yksinyrittäjille.

Tervetulopuheessaan Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Yksinyrittäjien verkostoryhmän puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen totesi tilaisuuden osallistujien kuvaavan hyvin yksinyrittäjyyttä ja sen moninaisuutta. Osanottajat edustivat useita eri toimialoja ja eri ammattialojen yrittäjiä. Uitto-Kohonen kertoi yksinyrittäjien kokoontumisten jatkuvan tulevaisuudessakin. Yksinyrittäjätapaamisissa ajatuksia voi vaihtaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien yrittäjien kanssa. Yhteisten kokemusten jakaminen luo uskoa tulevaan ja keskustelut muiden yksinyrittäjien kanssa auttavat näkemään myös oman yrityksen toimintaa uusin silmin.

Yksinyrittäjäpäivän luento-osuudesta vastasi Tom Pöysti. Innostavassa ja lämminhenkisessä esityksessään hän toi esiin avoimuuden ja vuorovaikutuksen merkityksen yritystoiminnassa ja kehotti lopuksi meitä kaikkia muistamaan leikin säilyttämisen elämässä.

Elisa Oyj:n aluejohtaja Harri Suokko toi omassa puheenvuorossaan esiin digitaalisuuden merkityksen yksinyrittäjille. Digitaalisuus luo yksinyrittäjille uusia ja erilaisia kasvumahdollisuuksia, joihin kannattaa tarttua. Ensimmäisen maakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon saaja sai digitaalisuuden tueksi Elisa Oyj:n lahjoittaman älypuhelimen.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ensimmäisen maakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon sai jurvalainen Ateljé Hannetar, Hanne Alho.

Harrastuksesta menestyvä yritys

Ateljè Hannettaren omaperäiset huovutetut tuotteet tunnetaan kaikkialla Suomessa. Raaka-aineissa korostuu kotimaisuus ja suomalainen lampaan villa. Yrityksellä on myös vientiä useaan maahan. Palkintolautakunnan valintaperusteiden mukaan hän ”herättää eloon tuhansia vuosia vanhaa huovutusperinnettä raikkaalla tavalla” ja ”on luonut harrastuksesta menestyvän yrityksen”.

Hanne Alho valmistaa tuotteita jälleenmyyjille ja pitää ajoittain kotona työtilansa yhteydessä pientä myymälää paikallisten ihmisten ja vakioasiakkaiden iloksi. Käsityöyrittäjänä hän on toiminut 16 vuotta. Alho on koulutukseltaan tekstiilityön artenomi (AMK). Perustan käsityötaidolle hän on saanut lapsuudessa molemmilta mummoiltaan. ”Toisen mumman kanssa kudottiin kangaspuilla ja toisen kanssa virkattiin. Suurimpia vahvuuksiani ovat aina olleet luovuus ja hyvä mielikuvitus. Aiheista läheisimpiä ovat pohjalaisuus, luonto, eläimet ja satumaailma. Saamani tunnustus on samalla arvostusta suomalaiselle käsityötaidolle” kertoi palkinnon saaja Hanne Alho.