6.10.2018 klo 19:36
Uutinen

Maakunnallinen vuoden yrittäjä 2018 on Oy TransPeltola Ltd

Kymen Yrittäjät palkitsi vuoden 2018 maakunnallisena yrittäjänä Oy TransPeltola Ltd:n Kuusankosken Yrittäjistä.

Palkitsemispäätökseen vaikuttivat yrityksen uudistumiskyky ja aktiivinen kehittäminen.
Oy TransPeltola Ltd on toiminut kuljetusalalla jo 60 vuotta onnistuen monipuolistamaan ja laajentamaan toimintaansa. Yritys pyrkii hyödyntämään digitalisaatiota toiminnan ja palvelujen kehittämisessä unohtamatta henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Oy TransPeltola Ltd on Kouvolassa toimiva kuljetus- ja rahtiyritys, jonka tarjontaan kuuluvat erilaiset kuljetus- ja logistiikkapalvelut kotimaassa, pohjoismaissa ja Venäjällä. Yrityksen keskeisiä toiminta-alueita ovat kontti- ja trailerikuljetukset, bulk-logistiikka, kemikaalikuljetukset sekä energiapuun ja kierrätyspolttoaineiden kuljetukset.

– Aloin ajaa autoa heti kun kortin sain ja siitä on sitten pikkuhiljaa siirrytty vaativampiin tehtäviin. En oikeastaan koskaan muuta ajatellutkaan kuin ajaa rekka-autoa, kertoo TransPeltolan toimitusjohtaja Hannu Peltola. Hänen isänsä perusti 50-luvun lopulla Kuusankoskella muutaman auton kuljetusyrityksen, josta toiminta on lähtenyt kasvamaan ja laajentumaan.

Yrityksen menestyksen salaisuus on monipuolinen liiketoiminta sekä kuljetustekniikan ja laitteiden laaja hallinta. Digitaalisuus näkyy vahvasti TransPeltolan toiminnassa mm. monipuolistuneena palveluna. Asiakas voi tarkistaa reaaliajassa kuljetuksen etenemisen ja ajo-ohjausjärjestelmä mahdollistaa ajantasaisemman seurannan ja toiminnan.

– On ollut palkitsevaa nähdä, miten yritys on laajentunut ja kasvanut ja monilla sektoreilla olevat tukijalat tuovat vakautta toimintaan, sanoo Hannu Peltolan tytär Anu Kujansuu, joka toimii yrityksen markkinointijohtajana.

Kansainvälinen kauppa tuo mahdollisuuksia

Peltola ja Kujansuu näkevät logistiikassa paljon mahdollisuuksia. Kansainvälisen kaupan aktivoituminen tuo mahdollisuuksia monille toimijoille, myös kuljetusalalle. Kasvunäkymiä on kansainvälisessä liikenteessä varastoinnin ja huolinnan osalta, sillä TransPeltolan sisaryhtiö Kouvola Cargo Handling Oy hoitaa Kouvolan ja Kiinan välisen junan konttikuljetuksia. Tulevaisuus näyttää hyvältä.

– Jatkossakin yritämme parhaamme ja pyrimme pärjäämään. Kymenlaaksossa sijainti on iso etu, sillä täällä on hyvät satamat ja Venäjä on lähellä, Peltola kertoo.

Peltola toivoo viranomaisilta malttia muutosten tekemiseen mittojen ja massojen osalta. Viime vuosina mitat ja massat ovat muuttuneet useita kertoja, mikä vaatii aina muokkauksia autoihin. Kuljetusyrittäjänä hän toivoo myös panostusta teiden kuntoon. Hyvässä kunnossa olevat tiet takaavat turvalliset ja nopeammat kulkuyhteydet kaikille.