13.11.2017 klo 12:52
Uutinen

Maakunnallinen yrittäjäjuhla veti salin täyteen Suomussalmella

Kainuun Yrittäjien perinteistä vuoden päätapahtumaa maakunnallista yrittäjäjuhlaa vietettiin lauantaina Suomussalmella. Juhla oli samalla Suomussalmen Yrittäjien 40 v juhla. Paikalle oli saapunut lähes 300 yrittäjien ja sidosryhmien edustajien joukko.

Juhlan avasi Kainuun Yrittäjien puheenjohtaja Miariikka Tervonen. Hän korosti sitä, että viime aikojen uutisten valossa Kainuussa on onnistuttu. Kainuusta puhutaan Nälkämaana. Puheenjohtaja Tervosen mukaan on aika muuttaa tämän termin merkitystä. Kainuussa on vain nälkä voittaa ja nälkä menestyä. Ja se nälkä meiltä ei lopu koskaan.

Suomen Yrittäjien huomionosoituksen sai myös Kainuun Yrittäjien eläkkeelle siirtyvä toimitusjohtaja Pekka Ojalehto. Hän toimi aluejärjestön toimitusjohtajana 12 vuotta.

Suomussalmen kunnan terveiset juhlaan toi kunnanjohtaja Asta Tolonen. Kunta viettää tänä vuonna 150 v juhlaansa ja Suomen 100 kunniaksi Hossaan saatiin kansallispuisto.

Juhlapuheen piti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän korosti paikallisen sopimisen olevan erityisesti maakuntien elinehto. Suomen Yrittäjät on jo usean vuoden ajan pyrkinyt edistämään joustavuutta työmarkkinoille.

Suomussalmen Yrittäjien 40 v taipaleesta kertoi puheenjohtaja Timo Matero. Suomussalmen Yrittäjien toiminta on ollut erittäin aktiivista ja paikallisyhdistys on järjestäytymisasteeltaan Suomen huippua.

Juhlan juonsi Mervi Seppänen ja ohjemassa saatiin nauttia Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten ja Retikkateatterin vauhdikkaista esityksistä.

Vuoden 2017 yrittäjäpalkitut:
maakunnallinen: SnowWay Oy/ Suomen Kunttapiha
Hyrynsalmi: Hyryn Kello ja Kulta Ky, Kajaani: Vesikattopalvelu Kemppainen Oy, Kuhmo: Tmi Reki-Pertti, Paltamo: Kiehimänportti Oy, Puolanka: Aution Rauta Oy, Ristijärvi: Matin Kulta Oy, Sotkamo: Superpark Oy, Suomussalmi: Raate Travels Oy/Raatteen Portti
Nuori Yritys –kehittämisstipendi: Makea Cafe & Deli Oy, Senioripalkinto: Yrjö Moilanen

Pekka Ojalehto kiittää saamastaan huomiosta

Toimitusjohtaja Pekka Ojalehto kiittää saamastaan Suomen Yrittäjien huomionosoituksesta.

Kuvat: Huzza/ Martti Huusko

Lisätietoja: toimitusjohtaja Pekka Ojalehto, Kainuun Yrittäjät