6.12.2019 klo 08:55
Uutinen

Maakunnalliset yrittäjäpalkinnot Best Glass Oy:lle sekä Kultaseppä Laura Nissille

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi 2019 on valittu Best Glass Oy, Nivalasta. Vuoden 2019 yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin Kultasepänverstas Laura Nissille, Kokkolasta.

Yrittäjäpalkinnon palkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjiä, jotka erikoistumisellaan ja vakaalla kasvullaan erottuvat esimerkillisinä esikuvina alueemme elinkeinoelämälle. Palkinnot luovutettiin Keski-Pohjanmaan Yrittäjien itsenäisyyspäivän aattona, Kokkolan kaupunginteatterilla, johon osallistui n. 130 henkeä. Juhlaväki sai myös nauttia Loviisa – Niskavuoren nuori emäntä -teatteriesityksestä.

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Best Glass Oy, Nivala

Raati totesi, että Best Glass Oy on menestynyt erikoistumalla eristys- ja turvalasivalmistajana. Myös yrittäjien rohkeus ja ennakkoluulottomuus on antanut yritykselle mahdollisuuden kasvaa voimakkaasti sekä kansainvälistyä ja on ollut esimerkkinä muille yrityksille. Menestyksen takana on myös sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät ja vuosittaiset tavoitteet on joka vuosi saavutettu.

Best Glass Oy:n perusti Teemu Ohtamaa vuonna 2011. Muita omistajia ovat Petri Halonen ja Mika Hirvi. Ohtamaan oma panostus on ollut merkittävä ja hänen ansiostaan on Nivalaan saatu myös uusia yrityksiä. Yritys palkittiin Nivalan kaupungin yrittäjäpalkinnolla vuonna 2018.

Yritys toimii eristys- ja turvalasi alalla ja on Pohjois-Euroopan suurin ja yksi Euroopan nykyaikaisimmista eristyslasitehtaista. Best Glass tekee jo yli 45% Suomessa käytettävästä eristyslasista. Tämän lisäksi Best Glass valmistaa karkaistuja ja laminoituja turvalaseja mm. terassilasituksiin. Vuonna 2016 lasia käsiteltiin 1,2 miljoonaa neliötä. Yritys työllistää tällä hetkellä 100 henkilöä, vaikka tuotanto onkin pitkälle automatisoitu. Eristyslasia valmistetaan pääasiassa rakennusteollisuudelle tuotteita valmistaville yrityksille kuten esim. ikkuna- ja ovitehtaille. Uusi tehdas avattiin kesällä 2017 Nivalaan, ja tällä hetkellä pitkälle automatisoitua tuotantotilaa on noin 10 000 neliömetriä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 15,5M€ ja sen arvioidaan olevan vuoden 2019 loppuun mennessä 26M€.

Kuluvana vuonna Best Glass investoi uuteen tehtaaseen, jossa valmistetaan palolasituotteita. Tavoitteena on olla Pohjoismaiden suurin palolasituotteiden valmistaja. Lisäksi Best Glass on ostanut Ruotsista lasitehtaan mahdollistaen laajentumisen myös muissa Pohjoismaissa.

Vuoden 2019 Yksinyrittäjäpalkinnon perusteluissa palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Kultasepänverstas Nissi, Kokkola

Raati totesi, että kultaseppä Laura Nissi on menestynyt taitavalla käsityöllään ja on toiminut yksinyrittäjänä koko yrittäjänä olon ajan. Nissi valmistaa uniikkeja tilaustöitä, mutta myös perinteiset korujen korjaukset, huollot, muutostyöt sekä kaiverrukset onnistuu. Nissi on myös suunnitellut oman korumalliston.

Kokkolalainen Laura Nissi perusti yrityksen vuonna 2010. Nissi suoritti kultasepän ammattitutkinnon Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa vuonna 2009 ja halu toteuttaa luovuutta, joka tuntui kaikkein omaksi, ajoi yrittäjäksi. Yrityksellä on työhuone sekä pajamyymälä Kokkolan keskustassa. Yrityksen talous on kasvanut tasaisesti ja on vakavarainen.

Yrittäjänä Nissi hyödyntää perinteisiä kultasepän työmenetelmiä, jotka takaavat korkealaatuisen käsityön. Inspiraation koruihin Nissi saa luonnosta, sen puhtaista ja orgaanisista muodoista. Raaka-aineina käytettään nikkelivapaita jalometalleja, jalokiviä ja niissä on mahdollisuus myös uusiokäyttää vanhoja kultakoruja. Tavoitteena on aina luoda esteettinen koru, joka kestää aikaa ja käyttöä.

Tilaisuudessa luovutettiin myös Suomen Yrittäjien järjestöansiomerkkejä pitkäaikaisille luottamushenkilöille. Kultainen järjestöansiomerkki: Kimmo Hanhisalo Kokkola ja Sakari Klemola Veteli. Hopeinen järjestöansiomerkki: Päivi Rahkonen Ullava, Heikki Luoma Toholampi, Jaana Ilmonen Pietarsaari, Juha Enlund ja Jani Korkiakangas Kaustinen sekä Jorma Tuikka Lestijärvi. Pronssinen järjestöansiomerkki: Jarmo Nahkala Alavieska, Antti Sallansalmi Kälviä, Matti Pöntiö Himanka, Birgitta Kaipio Pedersöre, Tomi Vähäkangas Haapajärvi, Mikko Kaarto Ylivieska, Antero Kujala Nivala, Veli-Matti Hotakainen Halsua, Tomi Niskakoski Reisjärvi, Petri Niemelä Lohtaja, Terhi Möttönen Perho, Kari Niemi Sievi sekä Minna Witting, Juha-Matti Anttila ja Olli Lindkvist Kokkola.

Halpa-Hallin perustajalle kauppaneuvos Esko Yliselle Kokkolasta, luovutettiin tilaisuudessa timanttinen yrittäjäristi.

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry
toimitusjohtaja Mervi Järkkälä puh. 0500 561 145

Best Glass Oy
toimitusjohtaja Petri Halonen puh. 0400 889 929

Kultasepänverstas Nissi
toimitusjohtaja Laura Nissi puh. 0400 489 447