2.12.2017 klo 22:02
Uutinen

Maakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaettiin Yrittäjägaalassa

Raumalainen VMP-interior Oy on palkittu Satakunnan Vuoden yrittäjä –palkinnolla, ulvilalainen PieniSuuri Idea Satakunnan Vuoden yksinyrittäjä –palkinnolla ja harjavaltalainen MN Kuljetus Oy Satakunnan Vuoden yrittäjäperhe -palkinnolla Satakunnan Yrittäjien Yrittäjägaalassa Satakunnan ammattikorkeakoulun uudella kampuksella Porissa.

Satakunnan Vuoden yrittäjä

VMP-interior Oy on Veli-Matti Paulasaaren vuonna 1996 perustama yritys, joka tekee sisustussuunnittelua ja projektinjohtourakointia. Aluksi yrityksessä keskityttiin apteekkien ja sairaaloiden sisustus- ja tilasuunnitteluun. Vähitellen osaamista on laajennettu koko terveydenhuoltoalalle, kuten sairaaloiden lääkehuoltotilojen suunnitteluun ja lääkelogistiikan ja -turvallisuuden kehittämiseen. Samalla on kehitetty uudenlaisia myymäläratkaisuja sisustusalan trendejä seuraten.

– Kehitämme jatkuvasti osaamistamme ja seuraamme aktiivisesti apteekkisuunnittelun ja sisustuksen trendejä ja lääkelainsäädännön uudistuksia. Alan arkipäivää ovat esteettömyys ja digitaalisuuden (esim. lääkerobotit, sormenjälkitunnistimet, mobiilisovellukset) huomioon ottaminen, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Paulasaari.

– Palvelu on muuttunut yhä enemmän kokonaisvaltaisten ratkaisujen suunnittelun suuntaan. Tarjoamme asiakkaalle ”avaimet käteen” -ratkaisuja: suunnittelussa käymme läpi koko palveluprosessin alkaen liiketilan sijainnista ja päätyen esim. apteekin asiakkaan käyntikokemukseen.

Yrityksen menestystekijöitä ovat olleet rohkeus ja ennakkoluulottomuus: tiimi ei tyydy helppoihin ratkaisuihin vaan toimii määrätietoisesti sen eteen, että tuotteet ja palvelut muokkautuvat tulevaisuuden erilaisiin tarpeisiin. Yrityksellä on voimakas halu kasvaa ja uudistua.

– Vuoden yrittäjän valinnassa kiinnitimme huomiota vahvaan kasvuun ja mielenkiintoiseen liikeideaan, jossa innovatiivisuus ja ideoiden toteuttaminen käytännössä toimivat erityisen hyvin. Yrityksessä on hallittu vahva kasvu ja sitä kautta tuloskehitys on pysynyt myös hyvänä. Yritys on toimialansa markkinajohtaja Suomessa, ja nyt aukeavat myös kansainväliset markkinat, toteaa toimitusjohtaja Markku Kivinen Satakunnan Yrittäjistä.

Ehdotuksen maakunnallisen Vuoden Yrittäjä -palkinnon saajaksi teki Rauman Yrittäjät.

Satakunnan Vuoden Yrittäjä 2017 VMP-Interior Oy:n Veli-Matti ja Erja Paulasaari (kuva: Johanna Uusitalo Photography)

Satakunnan Vuoden yrittäjäperhe

Oy Niinivirta Transport Ltd:n ajauduttua vuonna 2001 talousvaikeuksiin perustettiin myöhemmin samana vuonna Oy Niinivirta International Ltd, jossa oli mukana mm. Transportin entisiä omistajia. Vuonna 2004 Niinivirrat tekivät sukupolvenvaihdoksen ja Mikko Niinivirta osti osan Niinivirta International -yhtiöstä ja perusti MN Kuljetus Oy:n.

Niinivirrat ovat Suomen tunnetuimpia kuljetusyrittäjiä. Voidaan todeta, että yhtiön historia on alkanut vuonna 1954, kun Toivo ja Alli Niinivirta hankkivat ensimmäisen kuorma-auton. Yrityksen päätoimiala on kuljetus ja liikenne sekä varastointi. Tärkeimmät palvelumuodot ovat elintarvikkeiden ja kappaletavaroiden kuljetukset, muut teollisuuden kuljetukset sekä konttikuljetukset.

Koko perhe toimii yrityksessä vahvasti mukana. Perheyrityksen yhteenlaskettu alan työkokemus on yli 100 vuotta. Yrityksen toimitusjohtaja on Mikko Niinivirta, joka on Antti ja Irma Niinivirran poika ja kolmannen polven yrittäjä. Antti Niinivirta toimii myyntijohtajana. Irma Niinivirta on talousjohtaja hoitaen laskutuksen ja taloushallinnon. Yritys työllistää 18 henkilöä ja alihankkijayrityksissä kymmenen henkilöä.

– Olen nähnyt ison kasvun ja konkurssin jälkeisen elämän. Näistä asioista ei voi muuta kuin oppia, toteaa Mikko Niinivirta. Uusi mahdollisuus ja uusi tulevaisuus näkyvät nyt yrityksen tasaisena kasvuna ja laadun jatkuvana kehittämisenä.

Yrittäjäperheen valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti perheen haasteelliseen yritystarinaan sekä sinnikkyyteen jatkaa toimintaa ja luoda yhdessä uusi toimiva yritys yhteistyössä koko perheen voimin.

Ehdotuksen Satakunnan Vuoden Yrittäjäperhe -palkinnon saajaksi teki Harjavallan Yrittäjät.

Satakunnan Vuoden yrittäjäperhe 2017: Mikko, Irma ja Antti Niinivirta (kuva: Johanna Uusitalo Photography)

Satakunnan Vuoden yksinyrittäjä

Ulvilassa toimiva PieniSuuri Idea on perustettu vuonna 2011. Anna Broholmin mainos- ja ideatoimiston – kuten hän itse yritystään kutsuu – tärkeimmät tuotteet ja palvelut ovat graafinen suunnittelu ja tuotteet, lehtitaitto, valokuvaus ja kuvittaminen – pienet ja suuret ideoiden visuaaliset toteutukset.

PieniSuuri Idean omistaja kokee toiminnan olevan paljon enemmän kuin mainostoimiston toimintaa. – Työ on ongelman ratkaisua luovin keinoin, hän sanoo. Jokainen ajatus ja idea on tärkeä, koska vain niistä syntyvät suuret kokonaisuudet. Siksi ideoilla, niillä pienilläkin on valtava merkitys ja ne ansaitsevat tulla kuulluksi.

Anna Broholm on toteuttanut monia mielenkiintoisia projekteja. Hän on esimerkiksi ollut mukana suunnittelemassa useisiin elokuviin kaikenlaista markkinointimateriaalia sekä rekvisiittaa. Vuonna 85 -elokuvaan piti tuottaa aikakauteen sopivaa rekvisiittaa, ja Risto Räppääjä -elokuviin Anna on tehnyt tauluja, kylttejä, pakkaussuunnittelua, opasteita sekä muuta rekvisiittaa ja elokuvan markkinointiin monenlaista materiaalia. Vuonna 2018 ensi-iltaan tulevassa Olavi Virta -elokuvassa on myös paljon Annan tekemiä julisteita ja levynkansia sekä muuta elokuvaan liittyvää rekvisiittaa.

Palkintolautakunnan perusteluissa mainitaan mm. erinomainen asiakaspalvelu ja yrityksen yksilöllisesti toteutettu, mielenkiintoinen ja perinteisestä mainostoimistosta poikkeava liikeidea, joka näkyy mm. elokuviin tehtävän materiaalin ja graafisen ilmeen rakentamisessa.

– Olen positiivisesti yllättynyt tästä hienosta tunnustuksesta. Mukavaa, että yrittäjäjärjestö tuo esille yksinyrittäjyyttä palkitsemalla yksin työskenteleviä, Anna Broholm iloitsee.

Ehdotuksen Satakunnan Vuoden Yksinyrittäjä -palkinnon saajaksi teki Ulvilan Yrittäjät.

Satakunnan Vuoden yksinyrittäjä 2017: Anna Broholm (Kuva: Joonas Salli)

Arvostettuja tunnustuksia

Yrittäjäpalkintojen saajat päättää Satakunnan Yrittäjien palkintotoimikunta, johon kuuluvat puheenjohtajisto ja toimitusjohtaja.

– Yrittäjäpalkinnot ovat arvostettuja tunnustuksia meiltä yrittäjiltä toisillemme, Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jouko Viljamaa totesi onnitellessaan palkittuja.

Satakunnan Yrittäjien vuoden päätapahtumassa Yrittäjägaalassa jaettiin myös järjestöansiomerkkejä. Suomen Yrittäjien järjestöansiomerkki on tunnustus keskusliitossa tai sen jäsenjärjestöissä yksityisen yrittäjyyden hyväksi tehdystä ansiokkaasta ja tuloksellisesta työstä.

Järjestöansiomerkki myönnetään kultaisena vähintään 20 vuoden ja hopeisena vähintään 10 vuoden toiminnasta luottamus- tai niihin verrattavissa tehtävissä.

Kultaisen järjestöansiomerkin saivat asiakkuuspäällikkö Pia Hirvonen Kankaanpään Yrittäjistä, palkka- ja työsuhdeasiantuntija Meri Niemi Satakunnan Yritystili Oy:stä ja vero- ja talousasiantuntija Irma Siivonen Satakunnan Yritystili Oy:stä. Hopeinen järjestöansiomerkki luovutettiin toimitusjohtaja Markku Kiviselle Satakunnan Yrittäjistä ja toimitusjohtaja Jari Taimelle Porin Yrittäjistä.

Gaalaan osallistui yli 300 yrittäjää ja yrittäjien ystävää.

Lisätiedot:
Markku Kivinen, toimitusjohtaja, Satakunnan Yrittäjät, 050 377 8006, markku.kivinen@yrittajat.fi

Satakunnan Yrittäjät on noin 4 600 jäsenellään Satakunnan suurin elinkeinoelämän etujärjestö. Jäsenyritysten työllistävä vaikutus Satakunnassa on yli 24 000 henkilöä. Jäsenistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Järjestö muodostuu 24 paikallisyhdistyksestä, joissa toimii 300 aktiivista luottamushenkilöä. Tavoitteena on menestyvien yritysten ja yrittäjien määrän lisääntyminen ja yrittäjien taloudellisen ja sosiaalisen aseman kohentuminen. Lisätietoa: www.satakunnanyrittajat.fi.