4.6.2018 klo 11:39
Uutinen

Maakunnan tapahtumille yksi yhteinen koti

Hämeen ammattikorkeakoulussa luodaan hämäläisille tapahtumille kaikille avointa kotia. Tavastia Events julkaistaan 15.6.2018.

Kesä on tapahtumien aikaa ja jokaisen tapahtumajärjestäjän huoli on tiedottamisen onnistuminen. Hämeen ammattikorkeakoulun voimin on syntymässä uusi hämäläisten tapahtumatietojen koti Tavastia Events.

– Tavastia Eventsissä Hämeen tapahtumat ovat yhdessä paikassa, yhtenäisessä muodossa kaikkien käytettävissä. Tämä mahdollistaa tapahtumatiedon käyttämisen ja hyödyntämisen aivan eri tasolla aiempaan verrattuna. Jokainen voi tapahtumatietoa hyödyntää omilla sivuilla tai sovelluksissa, kertoo Juha-Matti Torkkel Hamkin Älykkäät palvelut -tutkimusyksiköstä.

Tavastia Events on Kanta-Hämeen avoin tapahtumarajapinta, ja se on yksi ensimmäisiä maakunnan laajuisia toteutuksia koko Suomessa. Se julkaistaan 15.6.2018 Hamkin Visamäen kampuksella. Aiemmin esimerkiksi karttapohjaista tapahtumasovellusta ei ole pystynyt Kanta-Hämeessä rakentamaan. Tavastia Events mahdollistaa myös sen.

­- Tapahtumiin tulee muun muassa koordinaatit, joka mahdollistaa myös karttapohjaisten sovelluksien ja näkymien rakentamisen helposti. Yhdellä syötöllä pienikin tapahtuma voi näkyä monessa eri kalenterissa ja useassa sovelluksessa, kertoo Juha-Matti Torkkel.

Torkkelin mukaan Tavastia Eventsillä on jo hyvä määrä sitoutuneita käyttäjätahoja, mutta lisää tarvitaan.

– Haluamme mukaan kaikki tahot luomaan huomisen itsestäänselvyyksiä, hän innostaa.

Tavastia Eventsistä on hyötyä kaupungeille, kunnille, yrityksille, yhdistyksille, pientapahtumajärjestäjille ja yksityishenkilöille sekä se on täysin maksuton. Tavastia Events on kehitetty Hämeen ammattikorkeakoulun AvoinHäme-hankkeessa, jonka päärahoittajana toimii Hämeen liitto (EAKR). Kuntarahoittajina mukana ovat lisäksi Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupungit.

Tavastia Events julkaistaan seminaarissa, jossa Minna Takala Hämeen liitosta selvittää, mistä tarve Tavastia Eventsille on peräisin. Joni Kukkamäki AvoinHäme -hankkeesta kertoo mitä on avoin data ja Petri Linna TTY Porista kertoo maakuntien välisestä yhteistyöstä hankkeessa.

Lisäksi kuullaan sovelluksen hyödyistä ja nähdään esimerkkisovelluksia sekä mikä on tapahtumaliiketoiminnan tulevaisuus. Juha-Matti Torkkel kertoo, miten Tavastia Eventsiä kehitetään jatkossa sekä Kuntaliiton roolista hankkeessa.

Tilaisuus järjestetään 15.6.2018 Hamkin Visamäen kampuksella C-rakennuksen auditoriossa C. Tilaisuus alkaa klo 9.30 kahvitarjoilulla ja päättyy puolilta päivin.
Ilmoittaudu mukaan tästä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi /SM