20.2.2024 klo 16:50
Uutinen

Maakunnan yrittäjiä palkittiin loppuunmyydyssä gaalassa

Etelä-Karjalan Yrittäjien vuotuista Yrittäjägaalaa juhlittiin lauantai-iltana Holiday Club Saimaalla. Ilta huipentui yrittäjäpalkintojen jakoon sekä loppuunmyydyn yleisön edessä hurmanneen Diandran ja Imatra Big Bandin yhteiseen esiintymiseen! Yrittäjät palkitsee vuosittain maakunnan Vuoden yrittäjän, Vuoden yksinyrittäjän ja Vuoden nuoren yrittäjän. Gaalaan osallistui yli 400 henkeä ympäri maakuntaa.

Etelä-Karjalan Vuoden yrityksenä palkittiin Tiaisen Saha Oy

Tiaisen Saha on 1950-luvun alussa Savitaipaleelle perustettu puualan yritys. Sahan toiminta kattaa koko tuotantoketjun, puun hankinnan, tuotannon, jatkojalostuksen sekä toimituksen loppukäyttäjälle ja puuta käyttävälle teollisuudelle. Yrityksessä on toteutettu onnistunut sukupolvenvaihdos ja yrityksen toimitusjohtajana toimii Petri Tiainen.

Sijainniltaan syrjäisessä pienessä kylässä Savitaipaleella syntyy vahvasti vientiin suuntautunutta kansainvälistä ja kannattavaa liiketoimintaa ja se osoittaa tämän olevan mahdollista muuallakin.

Etelä-Karjalan Yrittäjien palkintolautakunta perusteli Tiaisen Sahan palkitsemista lisäksi sillä, että perinteisellä yrityksellä on paikallista huippuosaamista ja sitoutuneisuutta pitkäjänteiseen kehitykseen. Pitkäaikaiset kansainväliset asiakassuhteet kertovat luotettavuudesta, tasalaatuisuudesta sekä yrityksen uusiutumiskyvystä.

Tiaisen Saha Oy:n palkintovideo

Vuoden yksinyrittäjä on Tiina Suomalainen

Jo yli 15 vuotta uraa vapaana toimittajana luonut Suomalainen palkittiin jo aiemmin alkuvuodesta Lappeenrannan Yrittäjien puolesta Vuoden yksinyrittäjänä. Asiakkaiden silmissä ansaittu luotettavuus, rento mie-sie -karjalaisuus sekä vahvuus ihmisten tarinoiden kertojana takaavat menestyksen ja se vakuutti myös Etelä-Karjalan Yrittäjien palkintolautakunnan. Tiinan pitkäjänteinen, laadukas työ ja kiistaton ammattitaito näkyvät yksinyrittäjälle kunnioitettavana liikevaihtona.

Palkintolautakunta perusteli valintaa myös sillä, että Tiina Suomalainen on tuonut omilla verkostoillaan, persoonallisella ja inhimillisellä otteellaan maakuntaamme ja ihmisiämme esiin valtakunnan medioissa.

Tiina Suomalaisen palkintovideo

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto veljeskaksikolle

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto meni tänä vuonna Veljekset Ovaskan yrittäjille Ville ja Anssi Ovaskalle. Maanrakennukseen ja maansiirtoon erikoistunut yritys on perustettu vuonna 2015. Palkintolautakunta nosti perusteluissaan esille yrityksen ammattitaitoisen ja joustavan toiminnan erittäin kilpaillulla ja vaikealla alalla ollen silti kasvava ja menestyvä.

Nuoresta iästään huolimatta veljekset eivät ole kaihtaneet riskinottoa ja yritys onkin kasvanut vuosien varrella monia ammattilaisia työllistäväksi yritykseksi. Ovaskan veljesten kasvuhaluisuus toimii esimerkkinä yli maakunnan! Myös Veljekset Ovaska Oy palkittiin aiemmin tänä vuonna Lappeenrannan Yrittäjien puolesta.

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittaja palkittiin Yksityisyrittäjäin Säätiön lahjoittamalla 1500 euron palkinnolla.

Veljekset Ovaska Oy:n palkintovideo

Palkintolautakunnassa vaikuttivat Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Johanna Väyrynen Lappeenrannan kaupungilta, Satu Sikanen Etelä-Karjalan liitosta, Etelä-Karjalan Yrittäjistä puheenjohtaja Sanna Lötjönen, varapuheenjohtaja Minna Kokki sekä sihteerinä toimi Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Toropainen.

Lisätiedot
toimitusjohtaja Pasi Toropainen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 495 6888
puheenjohtaja, Sanna Lötjönen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 083 8765