4.11.2017 klo 21:30
Uutinen

Maakunnissa juhlittiin yrittäjiä: Designvaateyritys ja raskaskonepaja palkittiin

Viikonloppuna juhlittiin yrittäjiä niin Keski-Pohjanmaalla kuin Pohjois-Pohjanmaalla. Tunnustusta saivat muun muassa kokkolalainen PaaPii Design Oy ja Raahessa kotipaikkaa pitävä TEVO Oy.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnallinen Yrittäjäpalkinto osoitettiin PaaPii Design Oy:lle. Yrittäjäpalkinnon saajan valitsi K-P:n Yrittäjien palkintoraati.

Palkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjän, joka erikoistumisellaan ja vakaalla kasvullaan on erottunut esimerkillisenä esikuvana alueemme elinkeinoelämälle.

Juhlapuheen yrittäjägaalassa piti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Haluan ottaa esille osaamisen, sillä osaamisella on suuri vaikutus yrittäjyyden edellytyksiin. Meidän pitää luoda järjestelmä, jossa pidetään huolta sivistyksestä läpi elämän. Se vaatii resursseja perusopetukseen, rohkeaa toisen asteen uudistamista – koulutussopimus ja amisreformi ovat suuria mahdollisuuksia yrittäjien kannalta –, korkeakoulureformia, jossa kaadetaan raja-aitoja ja avataan yliopistoja. Se vaatii järjestelmää, jossa voimme jatkuvasti minitutkinnoin ja avoimen väylän kautta vahvistaa osaamistamme, jotta selviämme muuttavassa työelämässä, Pentikäinen sanoi juhlavieraille

Luomupuuvillaista designia viedään yli 20 maahan

– PaaPii Design Oy on menestynyt erikoistumalla vaatetusalalla suunnitteluun, valmistukseen ja kansainvälistymiseen. Yrityksen kulmakivinä ovat lisäksi eettisyys ja ekologisuus. Myös yrittäjän rohkeus ja ennakkoluulottomuus on antanut yritykselle mahdollisuuden kasvaa voimakkaasti, raati totesi perusteluissaan.

PaaPii Design Oy on perustettu vuonna 2011. Yrittäjä ja toimitusjohtaja, Anniina Isokangas, valmisti aluksi lastenhuoneen sisustustuotteita ja pehmoleluja Alavetelissä. Sittemmin mukaan tuoteperheeseen tulivat luomupuuvillaiset vaatetuskankaat jotka ovat nykyisen yrityksen päätuote. PaaPii sai valtakunnallisen Nuori Yrittäjä palkinnon vuonna 2016.

Yrityksellä on myyntiä yli 20 maahan ympäri maailmaa. Yritys työllistää 10 henkilöä.

Tilaisuudessa jaettiin myös kuntakohtaisia yrittäjäpalkintoja.

Pohjois-Pohjanmaan palkittu: Tevo Oy:n arvot perustuvat hyvään käyttäytymiseen yrityksenä

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto myönnettiin TEVO Oy:lle. Raahelainen TEVO Oy on raskaskonepaja-alan kansainvälinen monialaosaaja, jonka liiketoiminnot ovat laajentuneet teräs- ja paperiteollisuudesta offshore- ja laivanrakennusteollisuuteen.

TEVO Oy:n palkitsemisperusteista sanotaan seuraavaa: Yritys on vahva teollisuuden tekijä, kan-sallinen ja kansainvälinen oman alansa menestynyt erikoisosaaja. Konserni työllistää 210 ammat-tilaista ja liikevaihto on 40 miljoonaa euroa.

– Tevo Oy:n arvot perustuvat hyvään käyttäytymiseen yrityksenä. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys pyrkii aina täyttämään asiakkailleen, työntekijöilleen, yhteistyökumppaneilleen ja yhteiskunnalle antamansa lupaukset ja odotukset vastuullisella tavalla, summaa arvoja Tevo Oy:n yrittäjä, toimitusjohtaja Teuvo Joensuu.

Palkintoja sateli myös Vuoden Kaupantekijälle ja Vuoden Yksinyrittäjälle

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien juhlassa palkittiin myös Vuoden Kaupantekijä 2017. Tunnustus meni Anne Tuohinolle Oulun Herkkuhetki Oy:stä.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ja Oulun Talousalueen käsi- ja pienteollisuussäätiö palkitsivat Vuoden Yksinyrittäjänä 2017 Maarit Paasimaan, jonka yritys on nimeltään Ompelimo Kaunis Ommel.

Vuoden Puheenjohtajana 2017 palkittiin Marko Rautio Pudasjärven Yrittäjistä.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi