Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kari Häkämies sai Yrittäjägaalassa 18.11. Elinvoiman edistäjä -palkinnon. (Kuva: Sander Vill)

Maakuntajohtaja Kari Häkämiehelle Elinvoiman edistäjä -palkinto

Varsinais-Suomen Yrittäjät palkitsi lauantaina 18.11. Yrittäjägaalassa Logomossa Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämiehen Elinvoiman edistäjä -palkinnolla.

Palkinnon kriteerit ovat yhteistyö yrittäjien kanssa, yritysten toimintaedellytysten edesauttaminen, yritysilmapiirin pitäminen avoimena ja luottamuksellisena sekä elinkeinoelämän ja yritysten tarpeiden tunnistaminen Varsinais-Suomessa.  

Kari Häkämiehen valinnan kohdalla Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter korostaa toimivaa vuoropuhelua ja maakunnan yhteisiä edunvalvontakohteita. Häkämies on toiminut maakuntajohtajana joulukuusta 2014 saakka.  

– Häkämies on edistänyt pitkäjänteisesti maakunnan elinvoimaa ja yrittämisen olosuhteita. Yhteistyö on ollut aina sujuvaa ja vuoropuhelu toimivaa. Maakuntajohtajalla on selkeä tahtotila parantaa yhteisillä tavoitteilla ja niiden aktiivisella seurannalla konkreettisesti yritysten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa kuntien elinvoimaisuutta, Hanna Munter sanoo.  

Hän kiitteli Häkämiestä palkintoa luovuttaessaan erityisesti siitä, että Varsinais-Suomen uuteen maakuntastrategiaan on kirjattu tavoite nostaa Varsinais-Suomi ykköseksi valtakunnallisessa maakuntien elinvoimavertailussa.  

– Olemme tänä vuonna entisestään syventäneet hyvää yhteistyötä maakuntaliiton kanssa. Konkreettisina yhteistyön esimerkkeinä mainittakoon toukokuussa yhdessä järjestetty alueellinen kunnallisjohdon seminaari ja sen yhteydessä Varsinais-Suomen liiton ja Varsinais-Suomen Yrittäjien solmima elinvoimalupaus. Lisäksi Varsinais-Suomen liitto on osaltaan edistänyt avoimempaa toimintaympäristöä ja ensimmäisenä maakuntaliittona avasi esimerkillisesti ostolaskudatansa, perustelee Munter valintaa.   

Maakuntajohtaja Kari Häkämies jää eläkkeelle virastaan 1. lokakuuta 2024. Maakuntajohtajan työn lisäksi Häkämies tunnetaan myös muun muassa rikoskirjailijana, sekä entisenä kokoomuksen kansanedustajana ja oikeusministerinä.  

Toimitus
Toimitus