Maarakennus T.Haavisto raitiotietyömaa
2.12.2021 klo 14:47
Uutinen

Maarakennus T.Haavisto muisti työntekijöitään varsin mukavasti

Kangalalaisen Maarakennus T. Haavisto Oy:n poppoolle jäi varmasti melko myönteinen muistikuva 1. lokakuuta järjestetystä yrityksen vuosijuhlasta. Oman porukan juhlat oli aloitettu katsomalla Tampereen Komediateatterin uusi Palmu -esitys, jonka jälkeen istuttiin sitten vielä illallisen viettoon yhdessä tuumin. Mukava ehtoo sai vielä kirsikan päälleen, kun yritys ilmoitti palkitsevansa kaikki ahkerat työntekijänsä ylimääräisellä tilipussilla.

Päätöksen ylimääräisestä korvauksesta tekivät yrityksen omistajaveljekset Jari ja Jussi Haavisto. Mukavaa elettä yritys perusteli mukavalla kasvuvauhdilla. Maarakennus T. Haaviston liikevaihto on kasvanut peräti 15 prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna. Tänä päivänä Maarakennus T.Haavisto Oy työllistää noin 40 omaa sekä viitisentoista vakituista aliurakoitsijaa, ja sen liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Kahden viikon potti

Reipas kasvu nojaa yritysten näkemyksen mukaan puolestaan vahvasti Tampereen kaupunkiseudun muuttovoittoon sekä suotuisan talouskehityksen aiheuttamaan teollisuusyritysten investointihalukkuuteen.

– Ne ovat aiheuttaneet mielle positiivisen paineen laajentaa toimintaamme, ja olemme siinä jossain määrin jo onnistuneetkin, tiivistää perheyrityksen toimitusjohtaja Jussi Haavisto.

Jussi Haaviston mukaan työntekijöille jaettu summa vastasi kahden viikon palkkaa, joten kyseessä oli varsin mukava potti.

– Sivukuluineen valtaosa tuloksestamme meni tähän, mutta toisaalta koska viime edellisvuonna bonukset jäivät koronavarautumisen vuoksi kokonaan väliin, koimme tämän reiluksi, Haavisto tiivistää. Vastaanottajat tuskin olivat eri mieltä.

Myös kipaleessa onnistui koko tiimi

Yrittäjä oli hyvin mielissään myös juhlaillan viihdeivalinnasta. Komisario Palmu uutukainen kun oli Jussi Haaviston mielestä ”mitä mainioin ja onnistunein”.

– Myönnän, että ennakkoon vähän pohdin miten vakava näytelmä sopisi juuri Komediateatteriin, mutta aivan turhaan. Palmussa yhdistyivät upealla tavalla eri tyylilajit draamasta komediaan. Myös näyttelijäsuoritukset olivat kauttaaltaan upeita. Edes Aimo Räsäsen pääroolia ei voi nostaa muiden yläpuolelle, vaan koko porukka suoriutui rooleista upeasti. Tämä sopi tässäkin mielin erinomaisesti meidän yrityksemme juhlaan, sillä meidän tiimistämme voi sanoa aivan samoin, Haavisto hehkuttaa.

Kuva: Maarakennus T.Haavisto

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 16.11.2021