4.6.2024 klo 14:54
Uutinen

”Mahdollisuus ottaa huikeita voittoja maailmalta” – Suomen kokoisissa yrityksissä valtava kasvupotentiaali, kunhan se oivalletaan

Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Varsinais-Suomen liiton kansanedustajatapaaminen järjestettiin ma 3.6. Salossa. Tilaisuuden teemana olivat kasvu, kansainvälistyminen ja EU-vaalit.

Yritysvierailulla Vetcare Oy:ssa kuultiin vuoden yrityksenä palkitun eläinlääkintäyrityksen tarina. Vuonna 1992 Salossa perustettu Vetcare on kansainvälisen kasvun edessä ja työllistää 55 henkeä. Noin 20 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä.

Toimitusjohtaja Olli Kuussaaren mukaan toimivien ”Suomen kokoisten yritysten” mahdollisuudet kasvaa ja kansainvälistyä tulee varmistaa.

– Meidänkaltaisemme yritykset, jotka eivät ole start upeja, mutta olemme kasvuhakuisia – me välillä saatamme pohtia, että olemmeko samassa laivassa. Olemme nyt investoineet 30 miljoonaa euroa omia varoja ja haluamme viedä innovaatiomme maailmalle. Koemme, että vastuu onnistua on meidän. Siitä huolimatta tulee mieleen, että pelaammeko samaan pussiin. Varmistetaanko Suomessa, että saamme tänne työntekijöitä? Varmistetaanko se, että Suomi on mielenkiintoinen paikka tehdä investointeja, Kuussaari herätteli.

Hän peräänkuulutti keskustelussa myös nykyistä parempaa EU-komissioperäistä ohjausta taistelussa antibioottiresistenssiä vastaan. Regulaatiota asiassa on, mutta ohjaus puuttuu. Antibioottien käytössä Suomi voi Kuussaaren mukaan toimia suunnannäyttäjänä.

– Tässä meillä on paljon kerrottavaa Eurooppaan ja maailmalle, Kuussaari sanoi.

Tilaisuuteen osallistunut Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen alleviivasi niin ikään, että päättäjien on huomioitava jo toimivien pk-yritysten kasvupotentiaali. Niiden toimintaa jarrutetaan tällä hetkellä esimerkiksi liiallisella EU-sääntelyllä.

– Meillä on iso joukko toimivia pk-yrityksiä, joilla on mahdollisuus kasvaa. Meidän on mahdollisuus ottaa huikeita voittoja maailmalta ja sitä kautta vaikuttaa kansantalouteen, Salminen totesi.

Kun yritysten kasvua halutaan tukea, on huomioitava kaikki lohkot: verotus, työmarkkinat, rahoitus ja kilpailu- ja toimintaympäristö. Näpertely yhden asian parissa ei auta Suomen tilannetta. 

– Suomi on onnellisen piittaamaton ongelmistaan. Uudistamistarpeet kyllä nähdään, mutta kyky tehdä uudistuksia on ollut heikko, Salminen sanoi.

Kansanedustajatapaamisessa Salossa mukana olivat kansanedustajat Milla Lahdenperä, Saara-Sofia Sirén ja Ville Valkonen

Suvi Uusitalo-Sirén