20.11.2018 klo 13:11
Uutinen

Mäntsälän Vuoden Yrittäjä 2018 Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy

Mäntsälän Vuoden Yrittäjä palkittiin Yrittäjägaalassa

Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy rakentaa Mäntsälään ja Järvenpäähän

Mäntsälän Yrittäjät julkistivat vuotuisessa Yrittäjägaalassaan Vuoden Yrittäjäksi Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy:n. Yrittäjät toimitusjohtaja Kimmo Poutala ja hallituksen puheenjohtaja Petri Kärpänen vastaanottivat palkinnon Sälinkään Kartanossa pidetyssä gaalassa.

Mäntsälän Yrittäjien puheenjohtaja Eero Kokko kertoo Vuoden Yrittäjän valintakriteerien painottaneen tänä vuonna Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy:n nopeaa kehitystä ja yrityksen toiminnan tulosta ja työllistävää vaikutusta.

– Yritys on kasvanut joka vuosi ja se työllistää noin kymmenen henkilöä, yrittäjät mukaan lukien, sekä suuren määrän alihankkijoita, toteaa Eero Kokko.

Vuoden Yrittäjän valinnassa oli tänä vuonna mukana Mäntsälän Yrittäjien lisäksi Myrskylän Säästöpankin, Mäntsälän Yrittäjänaisten, Mäntsälän Nuorkauppakamarin ja Mäntsälän kunnan edustajat.

Yhteisöllisyys asumisessa tärkeää

Keski-Uudenmaan Talorakenne rakentaa tällä hetkellä Mäntsälässä Koulupolulle. Tontille on valmistumassa kolmen talon kokonaisuus, joista kaksi taloa ovat kolmen asunnon rivitaloja ja yksi talo on paritalo.

– Asumisessa suositaan nyt yhteisöllisyyttä. Piha-alue leikkipaikkoineen ja autokatoksineen on yhtenäinen, asumisen yhteinen keskipiste, kertoo Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy:n yrittäjä Kimmo Poutala.

Rakennukset ja autokatokset ympäröivät tontin ja keskelle jää asukkaiden oma alue. Asukkaat pääsevät muuttamaan jouluksi.

– Asunnoista viisi on myyty ja kolme myymättä, toteaa Kimmo Poutala.

Kylpyhuoneet vaaleita ja tilavia

Tämän päivän uudistuotanto on pääasiassa yksikerroksista, kaksikerroksisille asunnoille ei ole kysyntää. Asukkaat odottavat asunnoilta uutta tekniikkaa ja mm. kylpyhuoneiden toivotaan olevan isoja. Koulupolun asuntojen rivitalokolmioiden pinta-alat ovat 71 neliötä ja paritalojen neljä huonetta ja keittiö -asuntojen pinta-alat ovat 87 neliötä. Asuntoihin on rakennettu kaksi wc:tä, joista toinen on kylpyhuoneen yhteydessä.

– Uudisasunnot myydään pääsääntöisesti loppukäyttäjille, sijoittajat eivät ole niin kiinnostuneita uusista rivitaloista, miettii Kimmo Poutala.

Keski-Uudenmaan Talorakenne on rakentanut mm. 39 asuntoa Koskenrantaan sekä 19 asuntoa Leppäniemeen.

Kotikylään mukava rakentaa

Mäntsälän lisäksi Keski-Uudenmaan Talorakenne rakentaa Järvenpäähän seitsemän asunnon kohdetta, kolmen asunnon rivitaloa ja kahta paritaloa. Myös Järvenpään asuntoihin asukkaat pääsevät muuttamaan jouluksi.

– Mäntsälässä ja Järvenpäässä on asuntojen kysynnällä ero. Mäntsälässä asuntoja myydään koko rakentamisen ajan, Järvenpäässä asunnot menevät muutamassa kuukaudessa kaupaksi. Mäntsälä on kotikunta ja tänne tuntuu tärkeältä rakentaa, sanoo Kimmo Poutala.

Poutala hoitaa yrityksessä käytännön asioita, kiertää Mäntsälän ja Järvenpään rakennuskohteissa sekä on Ali-Maisalantien konttorilla. Petri Kärpänen puolestaan työskentelee pääasiassa konttorilla, tekee tilauksia ja kartoittaa myynnissä olevia tontteja. Tontteja ostetaan pääasiassa yksityisiltä, mutta myös kunnilta ja kaupungeilta.

– Tulevaisuus riippuukin pitkälti tonteista. Tärkeintä on, että saamme ostettua hyviä tontteja rakentamiseen hyviltä sijainneilta, miettii Kimmo Poutala.

– Kaavasuunnittelu perustuu keskusta-alueen tiiviiksi rakentamiselle. Mäntsälässä ja Järvenpäässä sekä muuallakin kunnan päätöksentekoon menee edelleen liikaa aikaa, toteaa yrittäjä Petri Kärpänen.

– Päätöksenteossa läpikäytävät asiat kulkevat liian monen henkilön kautta ja se hidastaa prosessia, jatkaa Kärpänen.

Uusia rivitaloja Mäntsälään

Kimmo Poutala ja Petri Kärpänen ovat tunteneet toisensa viidentoista vuoden ajan. Molemmilla oli valmiiksi omat yritykset.

– Mietimme Petrin kanssa vuonna 2013, että Mäntsälään ei ole rakennettu uusia rivitaloja pitkään aikaan, siitä lähti yhteisen yrityksen perustaminen. Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy perustettiin 2013, kertoo Poutala.

Yrityksen liikevaihto on tällä hetkellä 5.7 miljoonaa ja työntekijöitä on yrittäjien lisäksi seitsemän vakituista, lisäksi neljä tekee yhteistyötä toiminimellä. Yrityksen työnjohtajana toimii Jami Helenius. Yrittäjät pitävät tärkeänä paikallisten palveluiden ja alihankkijoiden käyttämistä sekä suomalaisten tuotteiden käyttämistä rakentamisessa.

– Alan ammattilaisia löytyy hyvin Mäntsälästä, joten on helppo valita alihankkijat uudelle työmaalle, sanoo Poutala.

– Mäntsäläläinen arkkitehti Esa Suoperä suunnittelee rakennukset, Marila Transport tekee maanrakennustyöt, maalaus- ja tasoitetyöt hoitaa Vista ja KTR-Talotekniikka LVI-työt, mainitsee Kimmo Poutala.

Keski-Uudenmaan Talorakenne Oy:n yrittäjät Petri Kärpänen (kuvassa vas.) ja Kimmo Poutala pitävät tärkeänä paikallisten palveluiden ja alihankkijoiden käyttämistä rakentamisessa.

Mäntsälän Koulupolulle valmistuu Keski-Uudenmaan Talorakenteen kolmen talon kokonaisuus. Asukkaat pääsevät muuttamaan jouluksi.

Teksti ja kuvat Elina Alanko​​​​​​​