21.11.2019 klo 13:54
Uutinen

Mäntsälän Vuoden Yrittäjä on Antti Metsä Oy – Helen ja Antti Metsä

Yrittäjäjuhlassa palkittiin ansioituneita yrittäjiä

Mäntsälän Yrittäjien perinteistä Y-juhlaa vietettiin tänä vuonna Saaren Kartanon Lusikkalinnassa. Vuoden 2019 Yrittäjäksi julkistettiin Antti Metsä Oy:n Helen ja Antti Metsä.

– Palkitseminen on hieno tunnustus yli 50 vuoden yrittäjyydestä, miettii Helen Metsä.

– Aloitimme nuorena ja olemme koko ikämme tehneet tätä työtä, palkinto on hyvä säväys, toteaa Antti Metsä.

Vuoden Yrittäjän valitsemistyöryhmä korostaa Vuoden 2019 Yrittäjän valinnassaan yrityksen työllistävää vaikutusta, hyvää taloudellista tulosta, näkyvyyttä kunnassamme sekä pitkää yrittäjäuraa. Vuoden Yrittäjän valitsevat edustajat Mäntsälän Yrittäjistä, Mäntsälän Yrittäjänaisista, Mäntsälän Nuorkauppakamarista, Mäntsälän kunnasta ja Yrityskehityksestä sekä tänä vuonna oli mukana myös yhteistyökumppanin Mäntsälän Osuuspankin edustaja.

Maansiirtoa, sorakuljetuksia ja kaivuutöitä

Antti Metsä perusti yrityksensä Mäntsälään vuonna 1967 palattuaan armeijasta ja saatuaan liikenneluvan. Yritys muuttui kommandiittiyhtiöksi vuonna 1987 ja osakeyhtiöksi vuonna 2016. Vaimo Helen on hoitanut alusta alkaen perheyrityksessä toimistotöitä, laskutusta ja alussa myös tilausten vastaanottoa.

– Kun tilaus tuli toimiston puhelimeen ja jos en saanut Anttiin muuten yhteyttä, lähdin montulle käymään ja kertomaan uudesta tilauksesta. Sitten tuli la-puhelimet helpottamaan yhteydenpitoa, kertoo Helen Metsä.

– Nyt kännykät helpottavat tilannetta ja tilaukset saadaan suoraan autoon ja nopeasti ajoon, jatkaa Metsä.

Antti Metsä Oy:n toimialana on maansiirto- ja sorakuljetukset sekä kaivuutyöt. Metsän autot ajavat pääasiassa paikkakunnallamme, yksi autoista ajaa kauempana mm. pääkaupunkiseudulla. Kalustoa on neljä kuorma-autoa, yksi vara-auto, telakaivinkone ja kolme pyöräkuormaajaa. Varastohalli sijaitsee Liljendalin teollisuusalueella, huollot ja pesut teetetään muualla. Pienet korjaukset tehdään itse.

– Vakituisia kuljettajia on töissä kolme ja kaksi kuljettajaa saadaan nopeasti paikalle tarvittaessa, toteaa Antti Metsä.

– Luotettavat kuljettajamme ovat olleet pitkään meillä töissä, vaihtuvuutta ei ole, jatkaa Metsä.

Helen ja Antti Metsällä on neljä aikuista tytärtä ja seitsemän lastenlasta. Tyttären mies on ollut Metsän kuljettajana vuodesta 1986.

Yhteisellä aamupalaverilla aloitetaan

– Arkiaamuisin kuljettajat saapuvat kuuden jälkeen aamupalaveriin, juomme aamukahvit ja käymme läpi päivän työt, kertoo Helen Metsä.

– Sitten kuljettajat lähtevät ajoon ja minä siirryn toimistoon tai sinne missä milloinkin tarvitaan, sanoo Metsä.

Toimisto sijaitsee Metsän omakotitalon yhteydessä. Antti ja Helen Metsä ovat molemmat syntyperäisiä mäntsäläläisiä. Helen on keskustasta ja Antti Sääksjärveltä.

Antti Metsä Oy:n asiakkaina on yksityisiä ja yrityksiä, niin mökkiläisiä, maatiloja kuin tiekuntiakin. Myös Mäntsälän kunta on asiakkaana.

– Olemme tyytyväisiä Mäntsälän tämänhetkiseen työtilanteeseen, toteaa Helen Metsä.

Autot ja tekniikka muuttunut

Antti Metsä muistaa ajaneensa 1960-luvulla maitoa meijeriin ja hoitaneensa joskus muuttokuormia. Nykyisin toiminta keskittyy maansiirtoon, sorakuljetuksiin ja kaivuutöihin.

– Autot ja koneet ovat isompia, myös kuormat ovat suurentuneet huomattavasti. Tekniikka on kaikessa muuttunut, sanoo Antti Metsä.

– Kesä on kiireaikaa kuljetuksissa, näin syksyllä on sopiva tilanne työmäärissä, miettii Metsä.

Y-juhlassa jaettiin yrittäjäpalkintoja

Mäntsälän Yrittäjien Y-juhlassa palkittiin tänä vuonna Vuoden Yrittäjän 2019 lisäksi Yksinyrittäjä 2019 sekä jaettiin Nuori Yritys 2019 -palkinto.

Yksinyrittäjä 2019 on Lastenpuoti Nunnu Oy:n yrittäjä Leila Sivonen. Mäntsälän Yrityskehityksen jakaman Nuori Yritys 2019 -palkinnon sai Panimo Kiiskin yrittäjät Pasi Kiiskinen ja Janne Ahola.

Mäntsälän Yrittäjien Yrittäjämöykky jaettiin tänä vuonna pienen tauon jälkeen. Yrittäjämöykyn numero 8 sai Eero Kokko pitkäaikaisesta, aktiivisesta hallitustyöstä ja puheenjohtajuudesta.

Helen ja Antti Metsän mielestä palkitseminen Y-juhlassa on hieno tunnustus pitkästä yrittäjäurasta.

Mäntsälän Yrittäjien Y-juhlassa juhlatunnelmassa mukana Uudenmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja, Pornaisten Yrittäjien puheenjohtaja Willem van Schevikhoven (kuvassa vas.), Mäntsälän Yrittäjien puheenjohtaja Elina Alanko, Nuori Yritys 2019 -palkitut Pasi Kiiskinen ja Janne Ahola, Harri Kari ja Tarmo Mikkola Mäntsälän Yrityskehityksestä, Yksinyrittäjä 2019 Leila Sivonen, Mäntsälän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Havula, Vuoden Yrittäjä 2019 Helen ja Antti Metsä, Vuoden Yrittäjä 2018 Kimmo Poutala (takana), Yrittäjämöykyllä palkittu Eero Kokko ja Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo.

Teksti Elina Alanko. Kuvat Elina Alanko ja Maarit Puirava.