21.11.2019 klo 14:50
Uutinen

Mäntsälän Yrittäjien Yksinyrittäjäpalkinto 2019 Leila Sivoselle

”Yrittäjyys merkitsee itsenäisyyttä ja vapautta”

Naistenvaateliike Nunnun yrittäjä Leila Sivonen palkittiin Yksinyrittäjä 2019 -palkinnolla Mäntsälän Yrittäjien Y-juhlassa Saaren Kartanon Lusikkalinnassa. Mäntsälän Yrittäjien Yksinyrittäjäpalkinto jaettiin nyt neljättä kertaa.

Yritys siirtyi Mäntsälään

Leila Sivonen aloitti yritystoiminnan vuonna 1988 Merikarvialla, siirtyi sieltä Korson kautta Järvenpäähän ja perusti siinä ohessa toimipisteet myös Keravalle ja Klaukkalaan.

Muut toimipisteet yrittäjä lopetti matkan varrella ja yritys jatkoi toimintaa Mäntsälässä vuonna 2003.

– Pidin Järvenpään ja Mäntsälän myymälöitä yhtäaikaa pari vuotta, kunnes luovuin Järvenpään pisteestä, kertoo Sivonen.

– Päätös oli hyvä, ihana toimia vain yhdessä kohteessa, tilanne rauhoitti omaa mieltä, jatkaa Sivonen.

Kauppaliike aloitti lastenvaatteiden myynnillä, lisäsi oheen naistenvaatteiden valikoimaa ja keskittyy nykyisin naistenvaatteisiin.

– Aloitin aikanaan lastenvaatteilla. Kun kesällä 2012 silloisesta kauppakeskus Kalaasista oli laajennuksen myötä tullut Citymarket, sain isommat tilat käyttöön, niin otin mukaan naistenvaatteita. Viime vuonna lopetin lastenvaatteiden myynnin ja siitä alkaen olen myynyt vain naisten sisäpukeutumista, toteaa Leila Sivonen.

– Suuri kiitos Mäntsälään tulostani kuuluu Yrityskehityksen Jyrki Teeriaholle, hän houkutteli minut aikanaan Mäntsälään. Olen kotiutunut tänne hyvin, sanoo Sivonen.

Messut ja muotinäytökset tärkeitä

Leila Sivonen on käynyt yrittäjäkurssin. Hän käy säännöllisesti muotimessuilla sekä Muotikaupan Liiton kursseilla.

– Aikaisemmin tavarantoimittajat kouluttivat kauppiaita, mutta se on nykyisin vähentynyt, miettii Sivonen.

– Käyn Fashion Centerin messuilla ja muotinäytöksissä, koska on tärkeää nähdä myytäväksi tulevat vaatteet mallien päällä. Hyvät tavarantoimittajat tietävät tulevat trendit ja värit, joten tuotteet on helppo valita omaan myymälääni, toteaa Sivonen.

Nyt vaateliike Nunnuun ostetaan jo ensi vuoden syksyn vaatteita.

Tämän syksyn värit ovat tiilenpunainen, sinapinkeltainen ja ruskean eri sävyt, kuten poltettu oranssi. Kymmenen vuotta sitten oli muodissa samat värisävyt. Kukat ovat kuoseissa pienentyneet ja leopardikuosia löytyy aina. Kyseinen kuosi ei Sivosen mukaan lähde koskaan kokonaan pois.

– Asiakkaat ostavat tänä päivänä juhlaan asusteita, joita voi käyttää muutoinkin, ei pelkästään juhlassa. Toki juhlaan ostetaan edelleen mustaa, timantteja ja paljetteja, kertoo Sivonen.

Citymarket on hyvä kauppapaikka

Leila Sivonen kokee Citymarketin aulassa sijaitsevat liikkeensä hyväksi kauppapaikaksi, onhan alakerrassa lämmin parkkihalli. Asiakkaana käy myös mökkiläisiä ja lomalaisia.

– Toivotan mäntsäläläiset, jotka eivät ole vielä käyneet liikkeessäni, tervetulleeksi tutustumaan valikoimaani. Ostopakkoa ei ole, sanoo Sivonen.

Onnittelut lämmittävät mieltä

Leila Sivonen asuu 30 kilometrin päässä Mäntsälässä, mutta käyttää mäntsäläläisten yritysten palveluita, niin kampaajan kuin hammaslääkärinkin. Jopa Sivosen Topi-koirakin käy Mäntsälässä leikkikoulua.

– Olen viihtynyt Mäntsälässä hyvin ja haluan käyttää paikallisia palveluita. Mäntsälän keskusta on mielestäni elpynyt, muun muassa uusi seinämaalaus on upea, toteaa Sivonen.

– Kiitos asiakkailleni onnitteluista ja kukista, lämmittää mieltä, kun asiakkaat muistavat. Asiakkaat ovat toivoneet, että jatkan, se on parasta palautetta, jatkaa Leila Sivonen.

– Yrittäjyys merkitsee itsenäisyyttä, vapautta, olla itse itsensä herra. Jokainen päivä on erilainen ja asiakkaat ovat ihania, toteaa Vaateliike Nunnun yrittäjä Leila Sivonen.

Nunnu-vaateliikkeen hyllyssä on muistona asiakkaan Leilalle valmistama nukke.

Mäntsälän Yrittäjien Y-juhlassa palkittiin Mäntsälän Yrityskehityksen Nuori Yritys -palkinnolla Panimo Kiiskin Pasi Kiiskinen (kuvassa vas.) ja Janne Ahola, Mäntsälän Yrittäjien Yksinyrittäjäpalkinnolla Leila Sivonen, Vuoden Yrittäjä -palkinnolla Antti Metsä Oy:n Helen ja Antti Metsä sekä Yrittäjämöykyllä Eero Kokko.

Teksti Elina Alanko. Kuvat Elina Alanko ja Maarit Puirava.