MaRa suosittelee jäsenyrityksilleen koronapassin käyttöönottoa koko maassa. Kuva: Getty Images
15.12.2021 klo 12:42
Uutinen

MaRa suosittelee jäsenyrityksilleen koronapassin käyttöä koko maassa

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa suosittelee jäsenyrityksilleen, että koronapassi otetaan käyttöön koko maassa perjantaista lähtien. Monet suomalaiset lähtevät joululoman viettoon maakuntiin, joissa ei ole voimassa leviämisalueen rajoituksia.

MaRa suosittelee, että koronapassi otetaan käyttöön myös alueilla, joissa ei ole voimassa leviämisalueen rajoituksia. Näitä ovat Pohjois-Karjalan, Kainuun, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnat sekä Lapin maakunta Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriä ja Rovaniemeä lukuun ottamatta.

Näissä maakunnissa toimivien ravintola- ja tapahtuma-alan jäsenyritysten suositellaan ottavan koronapassi käyttöön perjantaista 17.12. kello 7.00 alkaen.

Tällä hetkellä koronapassi on käytössä leviämisalueen maakunnissa.

MaRan mukaan omikron koronavirusvariantin leviäminen uhkaa vaikeuttaa tilannetta entisestään.

– Koronapassi on toiminut jäsenyrityksissämme alkukankeuden jälkeen hyvin. Se on ollut yrityksille ja niiden työntekijöille elämänlanka rajoitusten kiristyessä. Ylivoimainen enemmistö asiakkaista on suhtautunut koronapassiin hyväksyvästi, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa tiedotteessa.

MaRan tiedotteen mukaan on tärkeää, että että koronapassi olisi käytössä muun muassa Lapin, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon maakunnan matkailukeskuksissa, joissa on paljon asiakkaita kaikkialta Suomesta joulun ja uuden vuoden aikana.

Timo Lapin mukaan hätäjarrumekanismin käyttöönotto niin, että yritykset eivät pääsisi rajoituksista eroon koronapassilla, olisi vakava isku alalle.

– Monet yrittäjät ovat pandemian ja rajoitustoimien jälkeen heikossa hapessa niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Asiakastilojen sulkeminen, vielä tiukemmat matkustusrajoitukset ja ravintolatoiminnan rajoittaminen nykyistä enemmän olisi niiden kannalta julmaa, Lappi sanoo.

Toivon, että vielä rokottamattomat kansalaiset asettuisivat alamme yrittäjien ja työntekijöiden asemaan. Jos rokotuskattavuus ei nouse ja erilaisia virusvariantteja ilmaantuu, epävarmuus ja rajoitukset voivat jatkua vielä useita kuukausia eteenpäin. Vetoan kaikkiin kansalaisiin rokotteiden ottamisen puolesta, Lappi sanoo.

Toimitus
Toimitus