Oskari Uotinen sai vuoden 2023 Yksinyrittäjä -tunnustuksen. Janne Seppälä onnittelee.
2.3.2023 klo 07:30
Uutinen

Markkinoinnissa pitää olla askel edellä

– Kun vuonna 2010 perustin yrityksen, toiminnan piti olla osa-aikaista ja väliaikaista. Nyt 13 vuotta on hujahtanut kuin siivillä, eikä yrittäjyys taida enää minusta lähteä, kertoo Kuopion vuoden Yksinyrittäjä -tunnustuksen saanut Oskari Uotinen. Tunnustus luovutettiin jo perinteiseen tapaan Kaupunginjohtajan aamupuuro -tilaisuudessa 2.3. kaupungintalolla.

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä kertoo palkitsemisen perusteista, että Oskari on kiistatta yksi oman toimialansa parhaimpia osaajia ja pidetty kouluttaja, joka yksinyrittäjänä puurtaa joskus pitkiä päiviä, mutta osaa myös pitää vapaata ja huolehtia omasta jaksamisestaan. Yrityksen talous on kunnossa, ja yrityksen liikevaihto on kasvanut lähes jokaisena toimintavuotena.

Kasvu on yhdenmiehen yrityksessä saavutettu parantamalla työn tuottavuutta ja käyttämällä alihankintaa. Työnantajaksi ei ole aikomusta ryhtyä, vaan pitää kasvu maltillisena ja hallinnassa.

Kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2011 valmistunut Oskari kiinnostui vuonna 2008 vasta alkutaipaleella olevasta sosiaalisesta mediasta ja sen mahdollisuuksista organisaatiokäytössä. Aluksi asiakkaina oli julkisen sektorin toimijoita, ja aiheena sosiaalinen media, mutta nykyään asiakkaat ovat pääosin pk-yrityksiä, joille Oskari kouluttaa ja konsultoi markkinoinnin strategista hyödyntämistä.

-Työ on mielenkiintoista muun muassa koska asiakkaat ovat eri toimialoilta. Perehdyn asiakkaiden toimialaan, ja yhdessä asiakkaan kanssa käymme liiketoimintaa läpi, jolloin opin itsekin uutta. Markkinoinnin kenttä on yrityksen olemassaolon aikana muuttunut todella paljon, joten on tärkeää pitää omaa ammattitaitoaan yllä. Kouluttaudun ja luen, etsin tietoa aktiivisesti, asiakkaan tarpeet huomioiden, Uotinen kertoo.  

Info: Kuopion Yrittäjät on palkinnut vuoden Yksinyrittäjän vuodesta 2012 alkaen. Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

Teksti: Kirsi Sisso-Litmanen, kuva Merja Palm