1.2.2024 klo 13:47
Uutinen

Markus Johansson aloitti YrityskaupaKS-hankkeen projektipäällikkönä

Keski-Suomen Yrittäjien ja Kehittämisyhtiö Witas Oy:n toteuttama, viime vuonna päättynyt OmistajaKS-hanke saa jatkoa uudesta YrityskaupaKS – myyntikuntoa ja ostopolkuja Keski-Suomeen -hankkeesta (ESR+). Hanke käynnistyi helmikuun alussa, kun projektipäällikkö Markus Johansson, 45, aloitti pestissään.

Johanssonin tavoitteena on, että hankkeen myötä kaikki yrityksensä myyntikunnon kehittämisestä kiinnostuneet keskisuomalaiset yrittäjät saavat parhaat neuvot, koulutukset ja tuen.

-Myyntikuntoon laittamisen myötä yrittäjän ymmärrys omasta liiketoiminnasta kehittyy ja auttaa mahdollisessa tulevassa yrityskaupassa.

-Olemme helposti lähestyttäviä, meihin saa ja pitää olla yhteydessä, jos oman yrityksen myyntikunnon tila mietityttää, lupaa pitkään yritysten kehittämisen parissa työskennellyt Johansson.

YrityskaupaKS-hanke on yrityskauppoja tukeva hanke, jolla jatketaan työtä yritysten omistajanvaihdosten sujuvoittamiseksi. Myyjän polulla tavoitteena on kasvattaa yrityksen myyntikuntoa ja laajentaa myynnin mahdollistavia myyntiverkostoja. Ostajan polulla vahvistetaan olemassa olevia kanavia ja rakennetaan ketteriä keinoja omistajanvaihdosten mahdollistamiseen erityisesti digikanavissa.

Lisäksi YrityskaupaKS-hankkeessa kehitetään yrityskauppojen parissa toimivaa laajaa asiantuntijaverkostoa ja kuntien roolia yritysten omistajanvaihdoksissa. Pilottikuntien kanssa toteutetaan yhteistyössä digikampanja, jossa kohtautetaan yritysten ostajia ja myyjiä. Erityisesti halutaan kehittää pienempien maaseutukuntien ov-osaamista ja työn lopputulemana valmistuu omistajanvaihdosten kuntamalli.

-Yrityskauppojen onnistuminen on tärkeä osa yritystemme jatkuvuutta ja uudistumista, ja omistajanvaihdokset takaavat hyvän elämän edellytysten säilymisen kunnissa, linjaa toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

YrityskaupaKS – myyntikuntoa ja ostopolkuja Keski-Suomeen -hankkeen (ESR+) toteuttaa Keski-Suomen Yrittäjät yhdessä osatoteuttaja Kehittämisyhtiö Witas Oy:n kanssa. Hanke toimii aktiivisesti koko Keski-Suomessa. Hankkeen kumppaneina toimivat Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Keulink Oy, Laukaan kehitysyhtiö Oy, Äänekoski sekä Sydänsuomessa-kunnat.

Lisätietoja:
Keski-Suomen Yrittäjät, Sanna-Mari Jyräkoski, 050 563 7780
YrityskaupaKS-hanke, Markus Johansson, 045 690 1866