Maskun Yrittäjien puheenjohtaja Teija Leino kuvattiin Varsinais-Suomen Yrittäjien Luottamushenkilöristeilyllä 14.1.2024.
15.1.2024 klo 15:52
Uutinen

Maskun Yrittäjät ehdolla vuoden yrittäjäyhdistykseksi – ”Meillä on intoa, kontakteja ja verkostoja”

Maskun Yrittäjät on ainoana varsinaissuomalaisena paikallisyhdistyksenä ehdolla Suomen Yrittäjien vuoden paikallisyhdistykseksi.

Maskun Yrittäjissä on 185 jäsentä. Yhdistys kilpailee vuoden paikallisyhdistyksen tittelistä 100–200 jäsenen sarjassa. Voittajat julkistetaan Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa 2. helmikuuta. Muihin ehdokkaisiin voi tutustua täällä.

Maskun Yrittäjät on aktiivinen toimija edunvalvonnassa ja jäsenyrittäjille suunnattujen palvelujen, tapahtumien ja jäsenetujen tuottamisessa. Puheenjohtaja Teija Leino on otettu ja positiivisesti yllättynyt ehdokkuudesta.

– Ehdokkuus oli täysi yllätys ja kannustaa kehittämään toimintaa edelleen. Pidän jo finaaliin pääsyä voittona, Leino kertoo.

– Olen tosi ylpeä meidän hallituksesta. Meillä on reipas ja keskusteleva porukka ja kokoukset ovat mutkattomia, vaikka tietenkin muodollisuudetkin hoidetaan. Tänä vuonna vastuutamme vielä entistä enemmän hallituksen jäseniä eri teemoista.

Teija Leino sanoo uskovansa, että ehdokkuuden taustalla ovat ennen kaikkea aktiivinen edunvalvontatyö sekä viestintä.

– Meillä on todella hyvä yhteistyö Maskun kunnan kanssa. Yhteistyö elinvoimajohtajan ja kunnanjohtajan kanssa on todella tiivistä, mutkatonta ja rennonletkeää. Elinvoimapäällikkö on mukana hallituksemme kokouksissa joka kuukausi, eli meillä on aidosti avoin ja hyvä yhteistyö. Kun saamme jäsenyrittäjiltä vinkkejä ja palautteita, olemme tarvittaessa heti yhteydessä esimerkiksi kuntaan ja käymme asiat läpi.

Vaikuttamista ja viestintää

Maskun kunta aloitti elinvoimaohjelman laatimisen viime vuoden lopussa. Maskun Yrittäjät on tiiviisti mukana valmistelussa.

– Maskun elinvoimatoimikunta toimii tosi hyvin. Mukana on neljä hallituksemme jäsentä. Maskun kunta ja Yrittäjät allekirjoittavat lisäksi yhteisen elinvoimalupauksen vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla, Leino arvioi.

Yhtenä yhteistyön tuloksena Maskun kunta avasi Yrittäjien tavoitteen mukaisesti vuonna 2023 ostolaskudatansa. Tiedoista näkee, mihin veronmaksajien rahoja on Maskussa käytetty. Ne myös avaavat pk-yrityksille mahdollisuuksia olla mukana kunnan hankinnoissa. Maskun Yrittäjät tekee kunnassa aktiivisesti töitä myös yrittäjyyskasvatuksen eteen.

Maskun Yrittäjät hoitaa viestintää aktiivisesti ja monessa eri kanavassa. Positiivista palautetta on saatu jäseniltä ja kuntalaisilta.

Teija Leino toimii viestintäyrittäjänä iTello Oy:ssa ja vastaa edunvalvonnan ohella yhdistyksen viestinnästä. Hän kannustaa muita paikallisyhdistyksiä aktiivisuuteen.

– Viestintää kannattaa tehdä matalalla kynnyksellä. Ei tarvitse olla suuren luokan videotuottaja tai mestarillinen toimittaja. Aitous ja ajankohtaisuus on tämän päivän viestinnän ydintä. Varsinkin somessa kannattaa kertoa, mitä juuri nyt tapahtuu. Sen sijaan, että kertoo mitä viikko sitten tapahtui. Olennaista on, että viestimme säännöllisesti. Näin yleisön, jäsenten ja potentiaalisten jäsenten tietoisuus Yrittäjien toiminnasta lisääntyy.

Maskun Yrittäjät pitää tärkeänä myös suhteita mediaan ja tuottaa mediatiedotteita ja mielipidekirjoituksia.

Tapahtumia jäsenille ja kuntalaisille

Maskun Yrittäjät järjestää vuodessa useita tapahtumia. Yhteistyötä tehdään lähiseudun paikallisyhdistysten ja kaupallisten kumppanien kanssa.

– Olemme osana kunnan ja kunnan muiden toimijoiden, kuten Askaisten kurkkuseuran, järjestämissä tapahtumissa. Viime kesän ajaksi liisasimme Varhan Luukan palvelukeskukseen paripyörän. Yrittäjäyhdistys keräsi rahat pyörän liisaukseen. Maskun eläkeläisyhdistyksen jäsenet ulkoiluttivat pyörällä palvelukeskuksen asukkaita. Tarkoituksena oli lisätä asukkaiden ulkoilumahdollisuuksia, johon palvelukeskuksen henkilökunnan mukaan oli tarvetta. Tämä oli projekti, josta kaikille osallisille tuli hyvä mieli, Teija Leino kertoo.

– Järjestimme viime vuonna esimerkiksi myös paikallisen kyläyhdistyksen kanssa yhteistyössä lavatanssit. Siellä oli lähes sata ihmistä tanssimassa. Olemme aina valmiita tekemään yhteistyötä.

Maskulaisille jäsenyrittäjille yhdistys tarjoaa myös omia jäsenetuja.

– Maskun Yrittäjät on hieno porukka, johon kannattaa liittyä. Otamme hyvin kiinni jäsenyrittäjiemme asioista. Olemme aktiivisesti yhteydessä aina tarvittaviin tahoihin, esimerkiksi Varhaan ja kuntaan. Meillä on intoa, kontakteja ja verkostoja hoitaa yrittäjien asioita, Teija Leino sanoo.

Suvi Uusitalo-Sirén