16.11.2018 klo 11:50
Uutinen

Matkailuväki ryhtyy yhteistyöhön vetovoiman lisäämiseksi

Hämäläiset matkailualan yrittäjät ovat järjestäytyneet kuluvan viikon aikana. Hämeen matkailutarjonnan myynnin ja markkinoinnin tehostamiseksi on perustettu Elinvoimaa Hämeeseen -yhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on kasvaa yrittäjien, Hämeen kuntien ja kaupunkien ja kolmannen sektorin toimijoiden yhteiseksi, uskottavaksi toimijaksi ja rekrytoida Hämeelle matkailupalveluiden myyjä ja markkinoija.

Hämeenlinnan kaupunki on kuluvan vuoden aikana aktivoitunut Hämeeseen suuntautuvan matkailun vetovoimaisuuden kasvattamiseksi. Maanantain budjettivaltuustossa se hyväksyi enintään 150 000€ vastinrahan yrityssektorin aktivoituessa matkailun edistämiseksi.

Viime maanantaina tämän haasteen innoittamana kokoontui joukko aktiivisia matkailualan toimijoita, joiden yksimielisellä päätöksellä muutama vuosi sitten perustettu, mutta hiipunut Elinvoimaa Hämeenlinnaan ry muutettiin Elinvoimaa Hämeeseen-yhdistykseksi. Toiminta kattaa jatkossa koko Hämeen alueen.

Yhdistykselle valittiin uusi hallitus, joka järjestäytyi torstaina 15.11.2108. Yhdistyksen tavoitteena on olla ennen kaikkea kasvualusta Hämeen matkailuyrittäjien ja matkailun kasvusta hyötyvien yritysten ja muiden toimijoiden yhteiselle myynnille ja markkinoinnille.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Karoliina Frank (Vekka Liikenne / Matin ja Maijan Majatalo) ja varapuheenjohtajaksi Juha-Pekka Tuominen (Hotelli Petäys). Muut hallitukseen valitut ovat Pekka Vihma (Vanajanlinna), Samu Lecenius (Iloranta) ja Ilkka Vaskio (Puuhamaa).

Ensimmäisenä tehtävänä on toimintasuunnitelman laatiminen, jäsenhankinta. Haasteena on tarvittavan rahoituksen hankkiminen, jotta varmistetaan kaupungin vastinrahan saaminen Hämeeseen suuntautuvan matkailun kasvattamiseksi edistämiseksi.

– Häme tarvitsee yhteisiä tekoja ja tekijöitä, yhdessä tekemistä, lunastaakseen ansaitsemansa paikan matkailutarjonnan kentällä. Kontaktoimme lähiviikkoina Hämeen alueen matkailualan toimijoita, kaupunkeja, kuntia ja yhdistyksiä, yhdistys kertoo tiedotteessaan.