14.1.2020 klo 17:04
Uutinen

MENESTYKSEKÄSTÄ YRITTÄJÄVUOTTA 2020

Toimitusjohtajan terveiset uudelle vuosikymmenelle.

Tervehdys,

Alkaneen vuoden Savon Yrittäjien mottona on Uudistus. Uusi hallitus aloittaa uudella kokoonpanolla. Suomen Yrittäjiin valittiin 13 pohjois-savolaista yrittäjää, joka on ennätysmäärä. Joukossa on viisi uutta vaikuttajaa. Toimiston tiimi uudistui viestintä-ja markkinointialan ammattilaisella, Heikki Rissasella. Viime vuoden syksy rauhoitettiin hallituksen päätöksellä aluejärjestön nivelvaiheeksi, jolloin taloutta ja prosesseja uudistettiin tavoitteellisesti. Nyt nivelvaihe on ohi, käärimme hihat ja siirrymme uusiin toimiin. Vuoden ehdoton kärkiteema on ASIAKKUUS ja silloin me puhumme teistä; asiakkaistamme.

Neuvoja tulevaan

Lähetimme teille viime perjantaina webropol PIKAKYSELYN. Halusimme ilmapuntarifiiiksiä aloittavan hallituksen evästykseksi. Saimme huikeat 300 vastausta viikonlopun aikana ja lisää tulee. Kiitokset siitä, että vaivauduitte perustelemaan vastauksianne ja kertomaan mitä järjestöltä toivotte.

Erityisesti halusimme kuulla toiveitanne toiminnan suhteen, sillä toiminta on kauneinta puhetta. Nopea yhteenveto on tämä: yrittäjäjärjestöön ei kuuluta juhlien tai yksinomaan verkostoitumisen vuoksi. Nostitte kärkeen mm. yhteiskunnallista vaikuttamista. Tämä on mahtava viesti, sillä silloin meillä on saappaat samaan suuntaan. Lähiajan tapahtumissa julkistamme Pohjois-Savon Yrittäjäystävällisimmän kunnan, tapaamme Savo-Karjalan kansanedustajat Kuopiossa, osallistumme Itärata-hankkeen vaikuttajatapaamiseen Helsingissä. Tämä on toimintamme ydintä.

Lisäksi moni teistä myös toivoi konkreettista apua liiketoimintaan ja yritystoiminnan käytännön ongelmiin. Jo nyt YOM-koulutuksissa pyörii taloushallinnon, markkinoinnin, digiosaamisen täsmäkoulutuksia. Tämän lisäksi mietimme yhteistyökumppaneidemme kanssa millä muilla tilaisuuksilla voimme täydentää jo suunniteltuja tapahtumia. Muistutuksena vielä kertaus maan mainiosta julkisiin hankintoihin keskittyvästä HankintaHelpistä sekä Omistajavaihdos-palvelusta – tutustukaa.

Moni toivoi vaikuttamista yksittäisten kuntien operatiiviisiin haasteisiin kuten kaavoitukseen ja infraan. Tätä voimme tehdä ainoastaan jos tiedämme mitä sinun kotikunnassasi tapahtuu. Jos haluat, että Savon Yrittäjät tulee yrittäjien tueksi missä tahansa yrittäjyyteen vaikuttavissa asioissa, tarvitsemme siitä tiedon tänne Savon Yrittäjiin. Emme pelkää kannanottoja ja olemme kiinnostuneita sinun yrityksestäsi, joten anna palautetta suoraan toimistollemme.

Tulevia tapahtumia

Aloitimme loppuvuonna TJ-lounaat uusille jäsenille ja jatkamme niitä kuukausittain. Ensi viikolla tapaamme Iisalmessa ja olemme kutsuneet sinne viime vuonna Savon Yrittäjiin liittyneitä pohjoisen alueemme yrittäjiä. Kun jokaisen on kuitenkin syötävä kerran päivässä, se kannattaa tehdä rentojen yrittäjäkollegoiden kanssa. Kutsut tulevat henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Huomenta Savo-kertue jalkauttaa kaikki kolme palveluamme: HankintaHelpin, Yritys Oppii ja Menestyy-hankkeen sekä Omistajavaihdos-palvelun. Mukana on myös läheinen kumppanimme Uusyrityskeskus. Seuraavaksi tavataan Varkaudessa 22.1. Nämä mainintoina lähiajan uusista jalkautumisista maankunnan eri kolkkiin.

Tiedottaminen jatkuu

Muutakin uutta on luvassa. Pohdimme kovasti toimistolla miten tiedottaisimme tarpeeksi, mutta emme uuvuttaisi teitä infoähkyllä. Jatkamme Uutiskirjeitä hieman harvemmalla julkaisutiheydellä. Seuraava Savon YrittäjäSanomat printtinä ja diginä tulee helmikuussa. Somessa käytämme pääasiassa facea. Nettisivuja uudistamme Suomen Yrittäjien sabloonan mukaan.

Toimiston ovet ovat auki joka päivä ja olemme vain tyytyväisiä, jos voimme keittää teille kahvit. Minut tavoittaa käytännössä 24/7. Puheenjohtajamme Tarja Arbelius on aina kännykän päässä.

Tervetuloa yrittäjätapaamisiin – Yrittäjyys kantaa Savoa,

Paula Aikio-Tallgren

toimitusjohtaja

0400 404 346

paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi