Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

31.8.2017 klo 11:00
Uutinen

Merja Blomberg Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtajaksi

Merja Blomberg on nimitetty Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtajaksi. Aikaisemmin hän toimi aluejärjestössä järjestöpäällikkönä. Blomberg tunnetaan myös tangolaulajana.

Paikka avautui hakuun kesällä aiemman toimitusjohtajan Matti Vuojärven siirryttyä Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

Paikkaa haki 26 henkilöä, joista haastateltiin kuusi.

– Saimme erinomaisen toimitusjohtajan, joka tuntee maakunnan pienyrittäjien arjen. Järjestötoiminnan tuntemus ja valmiit verkostot puolsivat myös valintaa, sanoo aluejärjestön hallituksen puheenjohtaja Jouni Porokka.

47-vuotias Merja Blomberg on toiminut 12 vuotta Pohjois-Karjalan Yrittäjien järjestöpäällikkönä. Sitä ennen hän toimi 11 vuotta Pohjois-Karjalan Partiolaiset ry:ssä ja ennen järjestöjä kaupanalan, terveys- ja sosiaalialan sekä ravintola-alan yrityksissä.

Merja Blomberg on koulutukseltaan yhteisöpedagogi sekä yo-laskentamerkonomi. Lisäksi on suorittanut mm. näyttötutkintomestarikoulutuksen ja ottanut vastaan merkonomin tutkintoja, yrittäjän ammattitutkintoja sekä muiden tutkintojen yrittäjyysosioita.

– Suomen Yrittäjät ovat vuosien aikana parantaneet huomattavasti otettaan. On ollut ilo tehdä työtä tässä järjestössä, joka ottaa rohkeasti kantaa sekä seuraa aktiivisesti elinkeinoelämän ympäristöä ja muutoksia, Merja Blomberg iloitsee.

– 12 vuoden aikana olen päässyt sisälle pienyrittäjien arkeen, ongelmiin ja myös iloihin. Sidosryhmät ja elinkeinoelämä ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Yrittäjämäinen ote näkyy varmasti työssäni.

– Olen tehnyt nyt 23 vuotta järjestötyötä, kun johonkin ryhdyn, niin sen teen ja työmoraalini on korkealla, kertoo Merja Blomberg.

Yrittäjäpäivät Joensuussa

Pohjois-Karjalan Yrittäjillä on edessä vilkas syksy. Vastuulla ovat Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät, jotka pidetään 20. -22. lokakuuta Joensuussa.

– Yrittäjäpäivät on hieno tapahtuma ja kannustan meidän maakunnan yrittäjiä tulemaan joukolla Yrittäjäpäiville! Ei näin isoa tapahtumaa saada tänne joka vuosi, edellisistä onkin aikaa jo 12 vuotta., Blomberg hehkuttaa.

Yrittäjäpäivien perjantain ohjelmassa on Suomen Yrittäjien liittokokous ja tarjolla on myös erilaisia retkivaihtoehtoja.

Perjantai-iltana otetaan rennommin ja illan teemana ovat Karjalaiset pidot. Lauantaina on tarjolla mielenkiintoista seminaariohjelmaa, jossa on kolme teemaa Huomisen takojat, Maailma muutoksessa ja Metsästä menestykseen.

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät huipentuvat upeaan Yrittäjägaalaan, jossa palkitaan vuoden 2017 Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnon saajat.

Juhlapuhujana on pääministeri Juha Sipilä.

Taitava tangolaulaja

Merja Blomberg tunnetaan paitsi yrittäjyyden asiantuntijana ja tarmokkaana järjestöihmisenä myös tangolaulajana. Hän on ollut mukana Tangomarkkinoillakin.

Blomberg innostui laulamisesta noin kymmenen vuotta sitten.

– Järjestimme yrittäjäjuhlaa yhdessä Anne Vänskän kanssa. Juhlaan piti saada ohjelmaa, päätimme laulaa yhdessä. Siitä tulikin melkoinen show, lauloimme mm. Abban Winner takes it all, sen jälkeen oli suorastaan pakko ottaa laulutunteja. Siitä se lähti, Blomberg kertoi taannoin Ylelle.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi