Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Merja Saarinoro vaihtoi finanssialalta koirahierojaksi
Merja Saarinoro vaihtoi finanssialan hyväpalkkaisesta työstä koirahierojaksi.
7.3.2023 klo 15:01
Uutinen

Merja Saarinoro vaihtoi finanssialan markkinointijohtajan työt koirahierontaan – ”En ole katunut hetkeäkään”

Merja Saarinoro huomasi, ettei vanha työ antanut enää juuri muuta kuin tilipussin.

Merja Saarinoro, 46, perusti osakeyhtiön jo kuusi vuotta sitten graafisen suunnittelun töitä varten. Hänen puolisonsa teki yrityksen kautta oman alansa töitä.

Alanvaihdos alkoi pyöriä mielessä sen jälkeen, kun Saarinoro irtisanoutui finanssialan töistään ja muutti miehen töiden perässä Kroatiaan. Sitä ennen Saarinoro oli tehnyt markkinointia, viestintää ja hallinnon töitä finanssialalla muun muassa markkinointijohtajana.

– Huomasin, että päätös irtisanoutumisesta ei ahdistanut yhtään. Se oli helppoa.

Pariskunta myi rivitaloasuntonsa Helsingissä ja vaihtoi maata.

– Mietin, että ainakin aluksi luen vaan kirjoja ja ihmettelen uusia maisemia Kroatiassa. Ensimmäisen vuoden aikana tuli tunne, etten halua vanhaan maailmaan. Se ei oikein enää antanut muuta kuin tilipussin. Työ ei motivoinut eikä ollut enää merkityksellistä tai mielekästä. Ajattelin, että jotain muuta pitää olla, jos palataan joskus Suomeen.

Kroatiasta Saarinoron miehen työt veivät kuukaudeksi Britanniaan. Pariskunnalla oli mukanaan koiravanhus, joka sai yllättäen apua paikalliselta koirahierojalta. Kokemus avasi Merja Saarinoron silmät.

– Siinä minulle selvisi, että tätä haluan tehdä. Vaikka en ehtisi enää auttaa riittävästi omaa koiraani, haluan auttaa muita.

Loskasää tuo koiria hoitoon

Saarinoro haki koira-alan opintoihin Päijät-Hämeeseen Koulutuskeskus Salpaukseen. Korona kuitenkin peruutti opintojen aloittamisen. Saarinoro ei lannistunut vaan haki seuraavana vuonna uudelleen. Tällä kertaa tutkinto-opinnot järjestettiin.

– Sanoin miehelle, että nyt lähdetään ainakin 1,5 vuodeksi Suomeen, koska menen opiskelemaan.

Koirat ovat olleet tärkeitä Saarinorolle aina lapsuudenkodista lähtien, jolloin perheessä oli metsästyskoiria.

Vuosi sitten hän rekisteröi osakeyhtiölleen Chill Out Dog -aputoiminimen koirahieronnalle. Nyt hän tarjoaa alan palveluita kotikäynneillä Mäntsälän alueella. Kuluneen talven aikana hoidettavana on ollut etenkin koiria, jotka ovat kärsineet vaihtelevasta säästä.

– Kun koiralle on tullut kipuoireita, lääkäri on määrännyt kipulääkkeitä ja suositellut hierontaa. Syynä on ollut monesti loskasää, joka aiheuttaa muutoksia koiran kävelyyn. Se jumiuttaa sen selkää. Sitten kun keli jäätyy ja tulee liukasta, pieni lipsahdus voi aiheuttaa vamman.

”Entisiin tuloihin en tule pääsemään”

Parhaillaan Saarinoro etsii toimitilaa. Vaihtoehtona on myös kodin vaihto.

– Jos löytyisi sellainen, jonka yhteydessä olisi esimerkiksi sivurakennus, jossa voin ottaa koiria vastaan.

Saarinoro on ollut tyytyväinen alanvaihdokseen.

– En ole katunut hetkeäkään. Entisiin tuloihin en tule koskaan pääsemään tällä työllä, mutta saan paljon enemmän työstä irti. Samalla on tullut yrittäjän vapaus rakentaa rakentaa aikataulut sellaisiksi kuin itse haluan. Se ihanuus tässä on verrattuna palkkatyöhön.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen