23.8.2018 klo 13:40
Uutinen

Metallilaboratorio investoi uusiin tiloihin – ”Näin pysymme kilpailussa mukana entistä vahvemmin”

Testauslaboratorio otti rohkean askeleen ja investoi lähes tuplasti liikevaihtonsa verran uusiin toimitiloihin. Yritys haluaa näin pysyä kilpailussa mukana.

Tamperelainen Metlab Oy on erikoistunut metallien testaukseen erilaisilla menetelmillä. Yrityksen asiakkaat ovat metalliteollisuudesta, esimerkiksi painelaitevalmistajat, voimansiirtolaitteiden valmistajat ja terästukkurit.

– Investoinnin ratkaisi halumme katsoa tulevaisuuteen pidemmälle ja vahvistaa nykyistä asemaamme, että pysymme kilpailussa mukana entistä vahvemmin, yrittäjä-toimitusjohtaja Jouni Ahlstedt kertoo.

Metlab Oy on perustettu vuonna 1992. Jouni Ahlstedtin isä Olavi Ahlstedt oli toinen yrityksen alkuperäisistä yrittäjistä. Jouni Ahlstedt tuli mukaan yritystoimintaan vuonna 2003. Veli Åke Ahlstedt on mukana toisena osakkaana ja kolmas osakas on Risto Nieminen.

Reippaasti isommat tilat vankistavat kilpailukykyä

Joulukuussa Tampereen Sarankulmaan valmistuvien uusien toimitilojen kokoluokka on 1700 m2. Nykyisin yritys toimii 500 m2 tiloissa. Samassa yhteydessä yritys investoi myös uusiin testauslaitteisiin ja muuhun kalustoon. Investoinnin kokoluokka on neljä miljoonaa euroa. Investointi on merkittävä suhteessa 2,5 miljoonan euron liikevaihtoon. Liikevaihto on pysynyt muutaman vuoden aika samoissa eivätkä suhdannevaihtelut ole sitä paljon keikuttaneet.

Metlab rakentaa samaan kokonaisuuteen noin 300m2 vuokrattavaa tilaa, johon tulee omaa liiketoimintaa tukevia palveluja tarjoava vuokralainen.

– Haluamme investoinnilla vankistaa kilpailukykyämme pitkälle tulevaisuuteen. Mahdollisuus on myös kasvattaa toimintaa ja palkata lisää henkilökuntaa. Tilojen myötä tulee heti pientä toiminnan lisäystä ja palkkaamme loppuvuonna yhden henkilön lisää.

Metallien testaukseen liittyvä työtä on riittänyt tasaisesti koko yrityksen historian ajan. Tällä hetkellä heillä on 17 työntekijää.

Metlab testauslaboratorio2

Suuret testasivat metallinsa ennen itse, nyt työ teetetään ulkopuolisella

Myös metallialan suuryhtiöt ulkoistavat nykyisen enemmän testausta, jota he aikoinaan tekivät itse. Usein tarvitaan riippumatonta näkökulmaa ja tuloksia, jolloin testaajan tulee olla ulkopuolinen.

Metlabin toiminnan peruskivijalka on hitsaukseen liittyvä testaus ja perusaineiden testaus.

– Vauriotutkimukset ovat lisääntyneet jonkin verran, eli kun laite tai komponentti on rikkoutunut, niin tutkimme riippumattomasti, mistä vaurio johtuu.

Pääosin kotimaisten asiakkaiden lisäksi Metlab Oy:llä on joitain suoria ulkomaalaisia asiakkaita.

– Kapasiteettimme kasvaessa pystymme palvelemaan entistä laajemmin ja tehokkaammin sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi