2.10.2017 klo 13:30
Uutinen

Miia Hietanen: Yrittäjä, sähköistämällä taloushallinnon säästät rahaa ja itseäsi

Digitalisaatio on päivän sana, mutta usein se mielletään sähköisen markkinoinnin ja some -kanavien hyödyntämiseen.

Kolumni: Miia Hietanen

On olemassa myös muita keinoja hyödyntää digitalisaatiota ja näin parantaa yrityksen tulosta sekä lisääntyvän vapaa-ajan kautta yrittäjän työhyvinvointia.

Yrittäjä, sähköisten taloushallinnon palveluiden käyttöönotto säästää aikaa, rahaa ja paperia ja tekee yhteistyöstä tilitoimiston kanssa sujuvampaa. Työn joustavuus lisääntyy. Et ole enää toimipaikasta ja postilaatikosta riippuvainen, kun laskutuksen ja maksatukset voit hoitaa missä tahansa – vaikka veneestä tai junasta.

Markkinoilla on valtavasti erilaisia ohjelmia taloushallinnon rutiinien automatisoimiseksi. Ohjelmia valitessa pitää lähtökohtana olla yritys ja yrittäjä itse. Tarvekartoitus tulee tehdä yrityksen näkökulmasta ja omat resurssit huomioiden. Tilitoimistoilla on omat ohjelmistoratkaisut yrittäjän avuksi. Nämä ovat yleensä helppokäyttöisiä, pieniä yrityksiä hyvin palvelevia ohjelmistoja, joihin saat myös käyttötuen omasta tilitoimistosta.

Korostan kuitenkin, että olemme tilitoimistossa yhä läsnä. Henkilökohtaisen yhteyden saa niin puhelimitse kuin toimistolla kasvotusten. Asiakkaani sanoin olemme yksinyrittäjälle henkireikä, kanssamme on mahdollisuus ajatusten vaihtoon ja aitoon keskusteluun. Tulevaisuuden tilitoimisto onkin entistä enemmän neuvonantajan ja sparraajan roolissa. Tilitoimisto on asiakkaan kumppani.

Kirjoittaja on Satakunnan Yritystili Oy toimitusjohtaja / KLT-kirjanpitäjä / Business Advisor