"Halusin suunnitella pyörän ainutlaatuisia yksityiskohtia myöten, pelkkien värivalintojen sijaan.", sanoo Mika Häkkinen. Kuva: Verge Motorcycles
15.5.2023 klo 18:47
Uutinen

Mika Häkkinen suunnitteli Vergen kanssa luksusajokin – Erikoismallia tehdään vain sata kappaletta

Verge Motorcyclesissa myös sijoittajana mukana oleva Mika Häkkinen kertoo, että jokainen pyörä on numeroitu ja varustettu eksklusiivisella signeerauksella. Erikoismallia valmistuu vain sata kappaletta.

– Tiedän kokemuksesta, mitä nopeutta, tarkkuutta ja tyylikkyyttä ilmentävän ajoneuvon kehittäminen vaatii. Tämä sähkömoottoripyörä edustaa ajamisen tulevaisuutta ja on testamentti täysillä eletylle elämälle, sanoo formulalegenda Mika Häkkinen tiedotteessa.

Sähkömoottoripyörän veroton myyntihinta on 80 000 euroa.

– Halusin suunnitella pyörän ainutlaatuisia yksityiskohtia myöten pelkkien värivalintojen sijaan. Jokainen pyörä on numeroitu ja varustettu eksklusiivisella signeerauksella. Tämä sähkömoottoripyörä edustaa ajamisen tulevaisuutta ja on testamentti täysillä eletylle elämälle, Mika Häkkinen kertoo.

Häkkinen neuvonantajana

Moottoripyörä edustaa markkinoiden edistyksellisintä kärkeä muun muassa 350 kilometrin kantamalla ja 35 minuutin pikalatausajalla. Lisäksi siinä on takapyörään sijoitettu moottori, joka on Vergen patentoitu ja kansainvälisesti palkittu innovaatio. Pyörässä on myös esimerkiksi hiilikuidusta valmistetut katteet ja uniikki keraaminen pintakäsittely, joka suojaa naarmuilta, Verge Motorcycles kertoo tiedotteessaan.

Mika Häkkisen ja Verge Motorcyclesin yhteistyö käynnistyi alkuvuodesta, kun Häkkinen nimitettiin mukaan yhtiön Advisory Boardiin.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saimme signature-mallin suunnittelijaksi formulalegenda Mika Häkkisen. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista kuskeista, ja meitä yhdistää rajojen rikkominen sekä vauhdin huumasta nauttiminen, kertoo Verge Motorcyclesin toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Eeva Pesonen