5.9.2017 klo 16:48
Uutinen

Mikä ihmeen aktori? Mentorointiohjelmaan osallistunut Joona hakee apua rekrytointiin ja jaksamiseen

Suomen Yrittäjät ja asiantuntijaverkosto Boardman ovat käynnistäneet valtakunnallisen nuoremman polven yrittäjille suunnatun mentorointiohjelman. Yksi mentoroitavista on kolmea yritystä pyörittävä Joona Kotilainen.

Vuoden mittaiseen ohjelmaan haki 122 yrittäjää eri puolilta Suomea, ja siihen valittiin kuusikymmentä alle 40-vuotiasta yrittäjää. Kullekin ohjelmaan valitulle yrittäjälle on valittu Boardman-asiantuntijaverkostosta hänen tarpeisiinsa sopiva, liike-elämässä kouliintunut mentori. Mentori auttaa mentoroitavaa eli aktoria kehittymään toimialansa ammattilaisena, kasvattamaan yritystään tai selättämään käsillä oleva haaste, esimerkiksi omistajanvaihdos tai kansainvälistyminen.

Joensuulainen Joona Kotilainen pyörittää markkinointitoimisto Tovaria, veljensä kanssa puntyöstöön keskittynyttä Puuartistia ja omaa valokuvaukseen keskittynyttä toiminimeä.

Kotilainen on mentoroitava eli virallisella termillä ”aktori”, jolle Boardman on valinnut sopivan mentorin.

– Mentori on valittu oman hakemukseni perusteella. Tarkoituksena on ollut löytää sopiva henkilö, jolla on näkemystä ja joka voi auttaa minua yrittäjän tiellä eteenpäin.

Kotilainen on tavannut mentorinsa vasta kahdesti, mutta yhteys on jo löytynyt.

– Meillä on ollut inspiroivia keskusteluja. Niiden pohjalta yritetään löytää keinoja yrityksen kehittämisessä olevien haasteiden selättämiseen.

Kotilaisen haasteet liittyvät yrityksen kasvattamiseen, henkilöstöhallintaan, palkkaamiseen, rekrytointiin, oman ajan priorisointiin ja työssä jaksamiseen.

– Uskon, että vanhemmalla yrittäjällä on ollut omalla urallaan samanlaisia haasteita.

Mentorointiohjelma päättyy ensi vuoden syksyllä. Ensimmäisen ohjelman kokemusten perusteella tehdään päätökset toiminnan jatkosta.

Kuva: Joona Kotilainen

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi