Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

12.4.2023 klo 09:35
Uutinen

Mind Studio Coaching ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on kouluttaja ja konfliktiasiantuntija Sanna Leino.

Yrittäjän nimi:

Sanna Leino

Yrittäjänä vuodesta:

Tässä yrityksessä sen perustamisesta 2009,
toisessa yrityksessäni vuodesta 1999 ensin toimitusjohtajana, nykyisin hallituspaikalla (perustettu 1957).

Yhteystiedot:

Verkkosivutwww.mindstudio.fi 

Facebook: https://www.facebook.com/mindstudiocoaching

LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/sanna-leino-9249b44/

Podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/taditneuvoo

Toimiala:

Muu liikkeenjohdon konsultointi

Yrityksen tarina:

Aiemmin tein töitä kosmetiikan parissa, mutta vapaaehtoistyö Perussa 2008 muutti käsitystäni siitä, mikä on merkityksellistä ja miten haluan sitä toteuttaa. Aloitin tekemällä business coachingia, mikä olikin hyvä lähtökohta, mutta sen jälkeen olen syventänyt osaamistani monella tavalla. Nykyään olen konfliktiasiantuntija ja toimin pääasiassa kouluttajana. Olen erikoistunut vahvistamaan ihmisiä, tiimejä ja työyhteisöjä ihmissuhdetaidoissa eli luomaan pehmeillä tavoilla kovaa tulosta.

Tavallinen työpäivä:

Teen koulutukset lähes poikkeuksetta menemällä asiakkaiden luo, sillä se on paitsi antoisampaa myös tehokkaampaa oppimisen kannalta. Tällainen päivä on yleensä hyvin intensiivinen ja sisältää paljon mielenkiintoisia keskusteluja kulloisenkin ryhmän kanssa. Lisäksi teen kaikille avoimia Tiimivastaavan ajokortti -koulutuksia Helsingin seudun kauppakamarilla heidän koulutustiloissaan.

Coachingia teen pääasiassa etänä, sillä se tuo joustavuutta puolin ja toisin. Otan harvoin enemmän kuin kaksi asiakasta päivässä, sillä haluan tehdä huolellisen esivalmistelun ja optimoida erityisesti asiakkaan ajankäytön. Tällaisena päivänä aikaa jää yleensä myös suunnitteluun ja uuden oppimiseen.

Hallinnolliset työt aikataulutan yleensä viikon yhteen aamupäivään.

Asiakkaat:

Asiakkaitani ovat erilaiset yritykset, joissa ymmärretään sujuvan vuorovaikutuksen arvo yhtiön tuloksessa.

Kireät tai huonot välit, nihkeä ilmapiiri tai nurkkakuntaisuus tuovat paitsi pahaa oloa, myös ehkäisevät tehokkaasti työn iloa, innovointia, oppimista ja työhön sitoutumista. Nihkeät ihmissuhteet vahvistavat ”olen vain töissä täällä” -asennetta, lisäävät vaihtuvuutta ja sairaspäiviä. Ne myös vievät aivan konkreettisesti aikaa töiden tekemiseltä.

Vahvat, tulokselliset ihmiset ja tiimit osaavat kommunikoida ja toimia yhdessä niin, että asioista uskalletaan puhua ja kiperistäkin tilanteista selvitään eivätkä esimerkiksi erimielisyydet pääse kasvamaan riidoiksi. Onneksi toimivaa ja arvostavaa tapaa puhua ja olla yhdessä voi oppia. Ja tämä on se minun juttuni ja supervoimani.

Teen töitä kahdenvälisesti esihenkilöiden kanssa, koulutan tiimivastaavia ja esihenkilöitä yritysten sisällä ja autan kokonaisia tiimejä hitsautumaan paremmin yhteen. Opetan myös konfliktinhallinnan taitoja.

Työntekijät:

Olin ensimmäisessä yrityksessäni esihenkilö melkein 20 vuotta, mutta nyt olen tehnyt tietoisen valinnan tehdä töitä itsenäisesti ja yksin. Sen sijaan minulla on loistavia yrittäjäkollegoita, joiden kanssa on hyvä sparrailla ja väillä tehdä yhteisiä projekteja. 

Yrittämisen taito:

Olen erityisen hyvä rohkaisemaan ihmisiä. Saan jatkuvasti palautetta siitä, kuinka olen innostava ja asiantunteva. Uskon että monipuolinen työkokemukseni, koulutukseni (MBA, Business Coach, sovittelija, rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja, hypnoterapeutti) ja innostukseni aiheeseen todella näkyvät.

Miten purat stressiä:

Pyrin välttämään stressiä pitämällä työpäivät ja -viikot huokoisina. Yleensä en laita aamulla kelloa soimaan. Pidän myös vapaapäiviä. Jos paineita pääsee syntymään, puran niitä mieluiten liikkumalla. En varmastikaan ole ainoa padelista innostunut! Lisäksi pyöräilen ja kävelen tai lenkkeilen. Ystävät ja läheiset ovat myös korvaamattomia mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Ennakkouskomukset:

Kun ensimmäistä kertaa ryhdyin yrittäjäksi vuonna 1999, minulla ei ollut aavistustakaan siitä, mihin ryhdyin. Ensimmäinen burnout tulikin jo muutaman vuoden päästä klassisista syistä: liika halu näyttää itselle ja maailmalle, liian pitkät päivät, liian monta rautaa tulessa jatkuvasti, liian vakava suhtautuminen itseen sekä itse luodut onnistumisen paineet. Nykyisen yritykseni kanssa olen jo viisaampi – tai ainakin kokeneempi. Olen oppinut luopumaan turhista suorituspaineista ja pitämään parempaa huolta itsestäni.

Häpeän tunnustaa:

Ehkä hieman hävettää tunnustaa, että palautteiden lukeminen jännittää etukäteen vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin!

Aamurutiini:

Aamut ovat tärkeitä latautumis- ja orientoitumishetkiä. Parasta on herätä ilman kelloa eli vasta kun uni loppuu. Sitten kaurapuuro, maitokahvi ja Helsingin Sanomat. Siitä lähtee hyvä päivä!

Viisaus

”Muuta mielesi, muutat maailmasi.”

Muuttuvassa maailmassa erityisesti yrittäjällä ei ole varaa jämähtää paikoilleen. Mielen avoinna pitäminen, vaihtoehtojen avoin tarkastelu ja eri mieltä olevien kuunteleminen ovat kaikki taitoja, joiden opettelu kannattaa. Niin moni asia on kiinni siitä, miten sitä valitsee katsoa ja miten siihen suhtautuu.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >