7.6.2017 klo 18:38
Uutinen

Ministeri rohkaisee yrittäjiä: Viestittäkää tavoitteistanne valtuustoille nyt

Kuntien ei pitäisi syödä yrittäjien elinvoimaa omalla liiketoiminnalla, siteerasi kuntaministeri Anu Vehviläinen Suomen Yrittäjien vaalikauden tavoitetta Kunnallisjohdon seminaarissa.

Kuntaministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kannustaa elinkeinoelämän edustajia aktivoitumaan yhteydenpidossa uusiin kunnanvaltuustoihin juuri nyt.

Kevään vaaleissa valitut päättäjät valitaan eri luottamustehtäviin ja lautakuntiin monissa kunnissa parasta aikaa. Vehviläinen pitää hallinnon ja yrittäjien yhteydenpitoa tärkeänä.

– Uudet valtuustot ovat järjestymässä. On oiva aika paikallisilla yrittäjillä vaikuttaa terveisten eteenpäin menoon kunnissa.

Vehviläinen viittasi Suomen Yrittäjien määritelmään yrittäjäystävällisestä kunnasta, johon hän kertoi tutustuneensa.

– Järjestö on tehnyt hyvää työtä siinä, Vehviläinen sanoi ja nosti paperista esimerkkejä.

– Yrittäjäystävällisessä kunnassa ovat sujuvat lupaprosessit sekä säännöllinen vuoropuhelu päättäjien ja yrittäjien välillä. Kuntien ei pitäisi syödä yrittäjien elinvoimaa omalla liiketoiminnalla, Vehviläinen listasi.

”Kunnat eivät pysy elinkeinoelämän perässä”

Kuntien lakisääteisissä ja tulevissa maakuntahallintojen strategioissa pitää Vehviläisen mielestä erikoistua.

– Kunnat eivät ole joka asiassa hyviä. Strategiat eivät saa olla yleispiirteisiä ja kaiken kattavia. Pitää uskaltaa tehdä aitoja valintoja ja selkeä visio, mikä on kunnan ja tai maakunnan elinvoimaisuuden tavoite, ja miten sinne mennään.

Vehviläinen sai yrittäjältä kritiikkiä, että julkisen puolen kuntastrategiat jämähtävät paikoilleen, eivätkä pysy elinkeinoelämän toimialamuutosten perässä.

– Niihin pitää tarvittaessa palata, Vehviläinen totesi.

Vehviläinen puhui yleisölle Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Oulussa.

Kunta- ja uudistusministeri saapui seminaariin jo aamupäivästä, hyvissä ajoin ennen iltapäivällä pitämäänsä puheenvuoroa. Yrittäjäkentän evästystä riitti.

– Lupaan viedä aamulla saamiani terveisiä elinkeinoministeri Mika Lintillälle (kesk.), Vehviläinen sanoi.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi