17.3.2017 klo 16:30
Uutinen

Ministeriön linjaus: Yrittäjähenkeä puhalletaan suomalaisiin päiväkodista korkeakouluun saakka

Työ on jatkossa yhä enemmän yrittäjyyttä, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Suomalaisten yrittäjähenkisyys ja -myönteisyys paranee tulevaisuudessa, jos kaikki käy kuten opetus- ja kulttuuriministeriön tänään julkaistuissa Yrittäjyyslinjauksissa.

Ministeriö kertoo tiedotteessaan, että liiketoiminnallisuutta ja siihen kohdistuvia myönteisiä asenteita korostetaan jatkossa aina lasten varhaiskasvatuksesta yleissivistävään koulutukseen asti.

Toisella ja korkea-asteella yrittäjyysosaamista syvennetään ja mukaan tulevat muut yritystoimintaan liittyvät valmiudet.

Tavoitteiden toteutumista seurataan mittareilla

Yrittäjyyttä edistetään koulutuksessa strategisella tasolla ja johtamisella, kehittämällä opettajien osaamista, ottamalla koulutuksen sisältöihin yrittäjyyttä tukevia elementtejä ja tekemällä oppimisympäristöistä innostavia ja innovatiivisia.

Linjauksiin sisältyy mittareita ja arviointivälineitä, joilla tavoitteiden toteutuminen voidaan varmistaa.

Ministeri: valmiuksista on hyötyä myös toisen palvelukseen meneville

Opetus- ja kulttuuriministeriötä johtaa Sanni Grahn Laasonen (kok.).

– Tulevaisuuden työ on yhä enemmän yrittäjyyttä. Nuorten asenteet yrittäjyyteen ovat radikaalisti positiivisempia kuin ennen. Jopa joka viides 18–24-vuotias suomalainen miettii yrittäjyyttä vaihtoehtona kolmen seuraavan vuoden kuluessa, hän toteaa tiedotteessa.

Grahn-Laasosen mukaan yrittäjämäisyys on opittavissa oleva asia.

– Niistä valmiuksista on hyötyä, vaikka ei suoraan yrittäjäksi ryhtyisikään. Luovuus, uteliaisuus, ongelmanratkaisutaidot, innovaatiokyky, riskienhallinta ja vastuullisuus ovat tärkeitä työelämän taitoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on varannut tälle vuodelle 800 000 euron määrärahan nuorten yrittäjyys-, talous- ja työelämätaitojen edistämiseksi, ministeri sanoo.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi