16.8.2018 klo 16:45
Uutinen

Ministerit yritysvierailuilla ja keskustelutilaisuuksissa Lappeenrannassa

Pääministeri Juha Sipilä, liikenne-ja viestintäministeri Anne Berner ja perhe-ja peruspalveluministeri Annika Saarikko jalkautuivat tiistaina 14.8. yrittäjien keskuuteen Lappeenrannassa, osana Keskustan puoluejohdon, -eduskuntaryhmän johdon ja – ministeriryhmän Etelä-Karjalan vierailua.

Päivän aikana pääministeri Juha Sipilä tutustui Lappeenrantalaiseen komponentteja metalli-, paperi-, metsä- ja kaivosteollisuudelle valmistavan Jotex Works Oy:n tuotantoon. Työvoiman saatavuus, tarveharkinnan poisto, oppisopimuskoulutus, paikallinen sopiminen, investoinnit ja tuet olivat keskusteluissa teemoina. Sipilä oli tyytyväinen näkemäänsä. Rohkeus investoida, pajan siisteys ja massiiviset kappaleet, herättivät ihastusta Juha Sipilässä.

Liikenne-ja viestintäministeri Anne Berner, kansanedustaja Katri Kulmuni ja Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kohtasivat sahateollisuutta digitalisoivan Finnos Oy:n. Vierailun aikana päättäjät saivat kuulla Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja yrityksen erinomaisen yhteistyön tuloksesta, sekä nähdä aivan uudenlaista innovaatiota ja osaamista.

Kansanedustaja Katri Kulmuni sekä puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen jalkautuivat lisäksi ensi vuonna 130 vuotta täyttävälle Kenkäkauppa Monoselle, Lappeenrannan kävelykatu Oleksille. Yritysesittelyn aikana toimitusjohtaja Seppo Kinnunen kertoi ajatuksia herättävästi kivijalkamyymälöiden tilanteesta Suomessa, verkkokauppojen ja isojen ostoskeskusten varjossa, sekä kaupunkikeskustojen kehittämisestä.

Ministerit kohtasivat yrittäjiä päivän aikana myös Lappeenrannan yrittäjien järjestämissä keskustelutilaisuuksissa. Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla keskusteltiin Suomalaisesta osaamisesta ja kasvuyrittäjyydestä. Juha Sipilän lisäksi puheenvuoron tilaisuudessa käyttivät Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen, Lappeenrannan yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa, Green Campus Openin johtaja Lauri Haiko sekä Danfoss Mobile Electrification Oy:n (entinen Visedo Oy) varatoimitusjohtaja Kimmo Rauma. Keskustelun pääpaino oli korkeakoulujen tutkimus-ja kehitystyön merkityksessä elinkeinoelämän vauhdittamisessa ja uusiutumisessa.

Aiemmin päivällä sote-alan toimijat kokoontuivat Lappeenrannan yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa Etelä-Karjalan keskussairaalalla. Sote-alan yrittäjän Helena Puolakan ja Suomen Kuntoutusyrittäjien toiminnanjohtajan Leila Salosen puheenvuoroissa sivuttiin sote-alalla ajankohtaisia teemoja, kuten valinnanvapaus ja pk-sote yrittäjyys. Mukana keskustelussa olivat myös perhe-ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen ja Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen. Paikalla oli iso joukko yrittäjiä ja tärkeän yhteisen asian äärellä oltiin. Mietintää aiheutti yrittäjä kentässä; mitkä ovat pk-yrittäjän toiminnan mahdollisuudet tulevaisuudessa, miten olla mukana kehityksessä, verkostoissa ja digitalisaatiossa sekä mistä tulee asiakkaat tulevaisuudessa. Tilaisuus osoitti sen, että yhteisiä tilaisuuksia ja vuoropuhelua tarvitaan.

Lappeenrannan Yrittäjät ry:n Sami Hänninen on tyytyväinen tilaisuuksien aktiivisuudesta ja innokkuudesta.

-Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet tällaiset tilaisuudet järjestää yrittäjille ja, että näin suurilukuinen yrittäjäjoukko lähti liikkeelle. Haluamme yrittäjien asiaa ajavana järjestönä mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessakin yrittäjille mahdollisuuden vaikuttaa ja olla mukana rakentamassa Lappeenrannan, Etelä-Karjalan ja ehkäpä koko Suomen tulevaisuutta.

Lappeenrannan Yrittäjät järjestävät kuluvan vuoden aikana vielä mielenkiintoisia tilaisuuksia vaikuttaa päättäjiin ja ensi vuonna juhlavuoden kunniaksi tapahtumien määrää on tarkoitus lisätä.

-Lappeenrannan Yrittäjät täyttävät ensi vuonna 150 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi haluamme tarjota Lappeenrantalaisille yrityksille enemmän tilaisuuksia verkostoitua, kouluttautua ja kehittyä. Toivomme tietysti yrittäjien aktiivista osallistumista näihin tilaisuuksiin.