26.3.2024 klo 11:06
Uutinen

Mitä yhteistä voi olla tekoälyllä, panimolla, helikopterilla, metallirakenteilla ja koululla?

Heikki Lehmuskoski on peräisin kauppiassuvusta, mutta yrittäjyys ei aluksi kuulunut hänen suunnitelmiinsa.

Sen sijaan hän haaveili helikopterilentäjän urasta heti lukion päätyttyä. Kattamaan koulutuksen, joka maksoi lähes 80 000 euroa, hän ja yhtiökumppani päättivät ostaa yhdessä helikopterin ja vuokrata sitä vapaina hetkinä. Vuonna 2003 he löysivät kaksipaikkaisen Robinson 22 -helikopterin tuttavan kautta ja perustivat yrityksen sen hankkimiseksi.

Vuonna 2005 helikopteri vaurioitui koulutuslennolla ja joutui tekemään pakkolaskun. Onnettomuuden jälkeen vaadittu kallis korjaus jäi tekemättä, sillä vakuutusyhtiön Kasko ei korvannut mitään vahingon ollessa sisäinen rikko. Huoltoyhtiö oli laiminlyönyt todennäköisesti onnettomuusraportin mukaan tehtäväänsä, mutta resurssien puutteen vuoksi oikeustoimiin ryhtyminen ei tullut kyseeseen ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi yrityksen asettaminen konkurssiin. Lehmuskoski maksoi vuosia velkaa, joka oli otettu helikopterin hankintaa varten.

Lehmuskosken ensimmäisen yrityksen konkurssi oli aluksi hänen uransa dramaattisin ja vaikein hetki. Jälkikäteen se osoittautui kuitenkin käännekohdaksi, joka ohjasi hänen yrittäjäuraansa uuteen suuntaan. Konkurssin jälkeen hän ja hänen vaimonsa perustivat osteopatiakoulun vuonna 2009, ja hän on ollut mukana useiden muiden eri toimialojen yritysten perustamisessa.

Tällä hetkellä Lehmuskoski on mukana eri rooleissa näissä yrityksissä:

Ajas – Ajanvarausjärjestelmä, asiakasrekisteri ja potilasjärjestelmä
BoostWith.ai – Tekoälyratkaisuja yrityksille.
AtlasPro – Manuaalisen terapian ammattilaisten klinikka Espoon Isossa Omenassa.
Jakeman – Laadukkaita teräsrakenteita 30 vuoden kokemuksella
Mecaman – Laadukkaita teräsrakenteita 30 vuoden kokemuksella
Maintman – Teollisuuden asennukset ja kunnossapito ammattitaidolla
Omapanimo – Laadukasta lähiolutta espoossa ja hyvinkäällä
Osteopatiakoulu – Osteopatiakoulutusta ja osteopatiahoitoja
Potilasasiavastaava – Objektiivista opastusta asiakkaallesi (tmi-yrityksistä lääkärikeskuksiin)
Service Automatics – Itsepalvelukioskit ja asiakaspalvelun automatisointi

Nykyään Lehmuskoski on mukana lukuisissa eri alojen yrityksissä ja erityisesti tekoälyratkaisuja tarjoavassa yrityksessä, BoostWith.ai, joka on nyt hänen päätyönsä. BoostWith.ai keskittyy tekoälyn hyödyntämiseen yritystoiminnan automatisoinnissa, tarjoten kokonaisvaltaisia Odoo ERP -toiminnanohjausjärjestelmiä, jolla automatisaatio viedään täysin uudelle tasolle.

Lisäksi yritys kehittää räätälöityjä tekoälyratkaisuja prosessien automatisointiin, asiakaspalvelun tehostamiseen ja datan analysointiin. Heidän erikoisosaamiseensa kuuluvat moniagenttijärjestelmät, jotka mahdollistavat monimutkaisten prosessien sujuvan hallinnan.

Tekoäly on tänä vuonna myös Espoon Elinkeinofoorumin pääaiheena ja olen mukana tapahtuman paneelikeskustelussa. Nähdään 8.5. Dipolissa! Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan >

Heikki Lehmuskoski


Heikki Lehmuskoski on Espoon Yrittäjien hallituksen jäsen