17.2.2021 klo 10:11
Uutinen

Mitkä ovat Lapin yritysten näkymät vuonna 2021? Pk-yritysbarometrin julkistamistilaisuuden tallenne katsottavissa

Lapin Pk-yritysbarometri julkistetaan yhteistyössä Lapin ely-keskuksen ja Finnveran kanssa. Barometrin esittelevät Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo, Lapin ely-keskuksen johtaja Marja Perälä ja Finnveran aluepäällikkö Kari Tuominen.

Suomen Yrittäjät, Finnvera ja työ- ja elinkeinoministeriö tekevät kaksi kertaa vuodessa Pk-yritysbarometrin, joka kuvaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa ja taloudellista toimintaympäristöä. Kevään 2021 Pk-yritysbarometri perustuu 5 553 pk-yrityksen vastauksiin. Se kuvaa siten kattavasti suomalaisten pk-yritysten käsityksiä taloudellisen toimintaympäristön muutoksista sekä yritysten liiketoimintaan ja kehitysnäkymiin vaikuttavista tekijöistä.

Raportissa tarkastellaan pk-yritysten suhdanneodotuksia ja kehitystä, kasvua ja uusiutumista, kansainvälistymistä, kehittymistä sekä investointeja ja rahoitustilannetta.

Barometri julkistetaan sekä valtakunnallisena että alueellisina raportteina. Valtakunnallisessa raportissa tuloksia käsitellään koko pk-sektorin näkökulmasta ja myös päätoimialoittain teollisuuteen, rakentamiseen, kauppaan ja palveluihin jaoteltuna. Alueraporteissa kehitystä verrataan erityisesti kyseisen alueen yritysten ja koko maan välillä.

Katso tilaisuuden tallenne TÄSTÄ!


Barometrin esittelevät Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo, Lapin ely-keskuksen johtaja Marja Perälä ja Finnveran aluepäällikkö Kari Tuominen (alh.oik).