24.2.2017 klo 16:19
Uutinen

M&M: Juontaja-yrittäjä aikoo nollasta miljonääriksi 500 päivässä

Lauri Salovaara haluaa tempauksellaan osoittaa, että ihmiset pystyvät saavuttamaan suurempaa kuin kuvittelevat.

Oululainen juontaja ja yrittäjä Lauri Salovaara on aloittanut tänään projektin, jonka pitäisi tehdä hänestä miljonäärin vuoden 2018 heinäkuuhun mennessä. Tapauksesta kirjoittaa Markkinointi&Mainonta-lehti.

Salovaaralla on 500 päivää aikaa hankkia eurot tililleen, mutta vielä hän ei tiedä miten.

– Asian ydin on siinä se, että kaikki lähtee nollasta. Ei siis niin, että käytetään mitään olemassa olevaa mahdollista varallisuutta. Jos ja kun tavoite täyttyy, se kertoo meille kaikille yhden asian. Jos minä onnistun siinä, kuka tahansa pystyy tekemään sen, Salovaara sanoo lehden haastattelussa.

Markkinointiosaaminen antaa hyvän pohjan

Salovaaran mukaan hän voi kerätä summan kokoon millä tahansa keinoilla, kunhan ne ovat moraalisesti ja eettisesti kestäviä. Salovaaran tausta on markkinointityössä, ja sitä hän aikoo hyödyntää projektissa.

– Tiedän, miten asioita brändätään ja miten niitä kannattaa markkinoida. Hyvin usein me teemme niin, että yksinkertaisesti markkinoimme vain tuotetta. Länsinaapuri ja Piilaakso sen sijaan markkinoivat hyvin pitkälle sitä, miltä tuntuu, kun sitä tuotetta käytetään ja kuinka paljon se helpottaa juuri sinun elämääsi. Tuon aina tällaisen näkökulman mukaan omiin markkinointikeisseihini.

– Mitä ilmeisimmin tämä tulee menemään siihen, että menen osakkaaksi yrityksiin. Tähän mennessä yllättävän moni on pyytänyt jo mukaan. Olen sanonut kaikille tähän mennessä ei. Lähdetään puhtaalta pöydältä.

Kurkota vielä hieman korkeammalle

Mahdollisuuden rajat voi saada selville vain yrittämällä mahdotonta, Salovaara filosofoi.

– Minulla on yksi klassinen esimerkki, jota käytän usein, kun olen puhumassa jossain tilaisuudessa. Pyydän kaikkia yleisön joukossa nostamaan oikean kätensä niin ylös kuin suinkin mahdollista. Sitten sanon, että nostakaa vielä vähän ylemmäs. Ja vielä vähän lisää. Sitten olen hetken hiljaa ja kysyn, että mitä epäselvää minun ensimmäisessä pyynnössäni oli. Enkö pyytänyt nostamaan käden niin ylös kuin mahdollista? Mutta silti jotain jäi vielä jemmaan.

Salovaaran mukaan tämä osoittaa sen, miten ihmiset pystyvät tekemään lähes aina vähän enemmän kuin he aluksi kuvittelivat.

– Kun aina johonkin juttuun laittaa sen kaksikymmentä prosenttia lisää, siitä kehittyy vuoden aikana aivan huima juttu. Kävele esimerkiksi kaksikymmenprosenttisesti pidempi työmatka joka päivä. Se ei ole iso panostus, mutta se voi johtaa isoihin asioihin.

Apuna neljä sparraajaa

Salovaaralla on hankkeessa apuna neljä neuvonantajaa: laskentatoimen professori, konsultti, teollisuusneuvos sekä tuotantoyhtiön perustaja.

Salovaaran pääsyä tavoitteeseen voi seurata reaaliaikaisesti tarkoitusta varten perustetulta nettisivulta.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi