4.10.2017 klo 08:02
Uutinen

Mobiilimaksamisen suosio kasvaa

Suomalaiset kokevat mobiilimaksamisen turvalliseksi. Tutkimuksen mukaan lähes kolmasosalla on kokemusta mobiilimaksamisesta.

Mobiililaitteiden käyttäminen budjetoinnissa, pankkiasioiden hoitamisessa sekä rahan siirtämisessä on yleisempää kuin koskaan aiemmin. Jo 62 prosenttia suomalaisista käyttää mobiililaitettaan taloudenhallintaan, laskujen sekä päivittäisten ostosten kuten parkkimaksujen maksamiseen. Mobiilimaksaminen ei siis ole enää diginatiivien trendi, vaan siitä on tulossa osa arkeamme.

Digitaalisten maksutapojen lisääntyminen rohkaisee kuluttajia löytämään omaan elämäntapaansa sopivimman ratkaisun. Digital Payments Study[i] -tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisten ja muiden eurooppalaisten digitaalisen maksamisen tottumuksia. Tutkimuksen tulosten mukaan näyttäisi siltä, että lähes kolme neljäsosaa suomalaisista on jo kokeillut mobiilimaksamista, ja hieman yli puolet suomalaisista maksaa jokapäiväisiä ostoksiaan mobiililaitteella, kuten älypuhelimella tai tabletilla.

Tilin saldon tarkistaminen pankin mobiilisovelluksen avulla tai muiden sovelluksen palvelujen käyttäminen on tuttua lähes kahdelle kolmasosalle tutkimukseen vastanneista, prosenteissa 62 prosenttia. Vuonna 2016 vastaava luku oli 42 prosenttia.

Lähes neljäsosa vastaajista oli käyttänyt digitaalista lompakkoa, tallettanut korttitietonsa jollekin web-sivustolle tai käyttänyt mobiilimaksupalvelua. Viime vuonna luku oli 58 prosenttia. Rahan siirtäminen mobiililaitteella koetaan entistä kätevämmäksi ja 35 prosenttia vastaajista tekee mobiililaitteellaan ostoksia.

Visa (NYSE: V) on julkistanut vuosittaisen Digital Payments Study[i] -kyselytutkimuksensa tulokset. Tutkimus toteutettiin kesä-heinäkuussa yhteistyössä Populuksen kanssa, ja sen tavoitteena on selvittää kuluttajien digitaaliseen maksamiseen liittyviä tottumuksia lähimaksamisesta verkko-ostosten tekemiseen sekä asenteita yksityisyyttä ja turvallisuutta kohtaan. Lue koko tiedote täällä >>

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi