2.7.2020 klo 15:34
Uutinen

Moni ehti jo huolestua legendaarisen teatterin kohtalosta – Konkurssihakemuksen syyksi paljastui Postin hidastelu

UIT jatkaa toimintaansa, eikä ole menossa konkurssiin, teatterista vahvistetaan. Taustalla on postissa viivästynyt kirjelähetys.

Uuden Iloisen Teatterin taustayhtiö Hakaniemen Musiikkiteatterin uutisoitiin jo ajautuvan konkurssiin mutta teatteri tiedotti torstaina, ettei konkurssi olekaan ajankohtainen.

Taustalla on UIT:n työeläkevakuutusyhtiö Varmalta saama kirje, joka oli lähetetty 26. kesäkuuta. UIT se sai sen postissa 1. heinäkuuta. Tässä välissä konkurssihakemus oli jo ehditty jättää.

Kyseisen kirjeen saapuminen ajallaan olisi UIT:n mukaan estänyt konkurssihakemuksen jättämisen. Teatterilla on ollut työeläkevakuutusyhtiön kanssa voimassa oleva maksujärjestely. Sen ulkopuolelle kuuluneet työeläkemaksut jäivät maksamatta toukokuussa. Maksujen määrä oli 1800 euroa.

Nyt UIT kertoo Varman ehdottaneen uutta maksujärjestelyä. Tämän ansiosta teatterin tilanne ei UIT:n lähettämän tiedotteen mukaan ole vaarassa.

– Emme missään nimessä ole menossa konkurssiin. Olemme päinvastoin kutsuneet työntekijöitä lomautuksilta takaisin sorvien ääreen ja paiskimme töitä, sillä 16.7. on Aavan meren tällä puolen -musiikkikomedian ensi-ilta Muuramessa Riihivuoren kesäteatterissa, UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen lausuu tiedotteessa.

Samalla hän harmittelee tilannetta.

– Harmittaa todella paljon, miten tällainen epäonninen tapahtumaketju aiheuttaa pahaa oloa ja epävarmuutta työntekijöissämme, yhteistyökumppaneissamme ja erityisesti asiakkaissamme.

UIT:n tämän vuoden produktioihin lipun ostaneista suurin osa on suostunut siirtämään lippunsa ensi vuoteen. Tämä on auttanut teatterin vaikeaa tilannetta.

– Sen tuen me tarvitsemme edelleen. Asiakkaiden luottamus on meidän tärkein pääoma ja vakuutan, että UIT taistelee, selviytyy ja jatkaa toimintaansa entistä vahvempana, Kärkkäinen jatkaa tiedotteessa.

Postin mukaan Varman kirjeen lähetys ei ollut viivästynyt vaan Economy-kirje oli toimitettu UIT:lle normaalin palvelulupauksen mukaisesti. Economy-kirjeen palvelulupaus on, että se jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti neljänteen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään viidentenä arkipäivänä postiinjättöpäivästä lukien.

Juttua korjattu 3.7. klo 8.57: Jutussa luki aiemmin, että UIT on jättänyt konkurssihakemuksen itse. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan sen jätti työeläkevakuutusyhtiö Varma. Konkurssihakemus koski UIT:n taustayhtiö Hakaniemen Musiikkiteatteri OY:tä, jonka nimi on lisätty juttuun. Artikkeliin lisätty 10.7. Postin näkemys asiasta.

Kuva: UIT

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi