MORE – Monimuotoisen rekrytointiosaamisen kehittäminen

Valmistaudu tulevaisuuden rekrytointiin jo tänään!

MORE – Monimuotoisen rekrytointiosaamisen kehittäminen -hanke (ESR+) tuo rekrytointiosaamisen ulottuvillesi! Huhtikuussa kartoitamme Hämeen alueen mikro- ja PK-yritysten rekrytointiosaamista. Tavoitteenamme on tarjota yrityksille tietoa ja työkaluja monimuotoisen rekrytoinnin mahdollisuuksista. Monimuotoisuuslausekkeen lisääminen työpaikkailmoitukseen tai anonyymin osaamisnäytteen hyödyntäminen ovat vain esimerkkejä siitä, miten voit laajentaa rekrytointiprosessiasi. Projektipäällikkö Kirsi Hyväri kertoo, että “monimuotoisuus on avain menestykseen nykypäivän työmarkkinoilla.”

Ratkaisuja rekrytointihaasteisiin
Kartoituksemme avulla on mahdollista saada selville, miten voit parantaa yrityksesi rekrytointiosaamista ja vastata haasteisiin, joita hämäläiset mikro- ja pk-yritykset kohtaavat rekrytoinnissa. Tarjoamme Hämeen yrityksille maksutonta rekrytointivalmentajan sparrausta, joka räätälöidään juuri sinun yrityksesi tarpeiden mukaan. Sparrauksen avulla voit muotoilla työtehtäviä, tehostaa rekrytointiprosessia ja valmentaa työyhteisöäsi kohti monimuotoista työelämää. Tutkimukset osoittavat, että monimuotoinen työyhteisö ei ainoastaan rikasta kulttuurista ympäristöämme, vaan sillä on myös merkittäviä positiivisia vaikutuksia yrityksen liiketoiminnan tuloksiin.

Kehitä rekrytointiprosessejasi ja vahvista yrityksesi työnantajakuvaa
Vaikka et juuri nyt tarvitsisi uutta työvoimaa, on tärkeää kehittää rekrytointiprosesseja ja vahvistaa yrityksesi imagoa. “Osaajan tarpeen ilmetessä ei aina ole aikaa kehittää prosesseja tai vahvistaa työnantajakuvaa. Siksi onkin tärkeää panostaa näihin osa-alueisiin jo nyt, valmistautuen tulevaisuuden mahdollisuuksiin”, rekrytointivalmentaja Pedro Bejarano kannustaa.

Kuvassa rekrytointivalmentaja Pedro Bejarano muotoilemassa monimuotoista työelämää.
Kuva: Marianne Katajainen

Haluamme kuulla yrityksenne onnistumisista ja näkemyksistänne rekrytointiprosesseihin liittyen sekä mahdollisista haasteista koskien uusien työntekijöiden löytämistä. Kyselyn tulosten perusteella voitte löytää kehittämiskohteita monimuotoisuudesta ja voimme yhdessä luoda uusia, toimivia toimivia ja liiketoimintaa edistäviä käytänteitä yritykseenne.

MORE – Monimuotoisen rekrytointiosaamisen kehittäminen -hanke on Hämeen ELY-keskuksen ja LAB Ammattikorkeakoulun ryhmähanke, joka on Euroopan unionin osarahoittama 1/2024 – 12/2025. Hanke kehittää pk-yritysten rekrytointiosaamista ja työyhteisöjen valmiuksia monimuotoisuuteen.