25.2.2022 klo 10:09
Uutinen

Muistutus yrittäjille: Korona-ajan työmarkkinatuki päättyy helmikuun lopussa

Yrittäjien työmarkkinatuki ja omavastuupäivien poisto päättyvät 28.2.2022


Työttömyysturvassa on ollut tammi-helmikuussa voimassa väliaikaisia lakimuutoksia. Yrittäjät ovat voineet saada työmarkkinatukea poikkeusehdoin koronaepidemian takia. Työttömyyden alussa ei myöskään ole ollut omavastuupäiviä. Nämä muutokset päättyvät helmikuun lopussa. Työttömyysturvan väliaikaiset lakimuutokset päättyvät 28.2.2022.

Kela on voinut maksaa yrittäjille työmarkkinatukea koronaepidemian aikana tietyin ehdoin, vaikka yrittäjän yritystoiminta ei olisi kokonaan päättynyt.

Kela muistuttaa, että maaliskuun alusta lähtien yrittäjä voi taas saada työttömyysetuutta Kelasta tai työttömyyskassasta vain, jos yrittäjä on jäänyt työttömäksi eli jos yritystoiminta on päättynyt.
Työttömyyden alun omavastuupäivät otetaan takaisin käyttöön maaliskuun alusta lähtien. Omavastuuaika tarkoittaa, että työttömyyden alussa on 5 päivää, joilta työttömyysetuutta ei voida maksaa.

Työttömyysetuuksien takautuva hakuaika on 3 kuukautta. Jos työttömyysetuutta hakee menneeltä ajalta, Kela voi soveltaa hakemuksen käsittelyssä päättyneitä lakeja.

Lue ohjeita tuen hakemiseen Kelan sivulta.