Mun tulevaisuus -tapahtumaa vietettiin 1.12.2023

Perjantaina yli 400 keravalaista ysiluokkalaista kohtasi Mun tulevaisuus -tapahtumassa keravalaisia yrityksiä, muita työnantajia ja toisen asteen oppilaitoksia opiskelijoineen. Suuri kiitos teille kaikille, jotka mahdollistitte tämän hienon tapahtuman toteuttamisen!

Tapahtumassa nuoret pääsivät tutustumaan erilaisiin ura- ja opiskelumahdollisuuksiin, ammatteihin ja työpaikkoihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yrittäjyyteen. Tavoitteena oli tehdä työelämä tutuksi ja auttaa peruskoulunsa päättäviä nuoria pohdinnoissaan, mikä olisi juuri minulle sopiva jatko-opiskelupaikka.

Innostavia ständejä ja verkostoitumista

Ständeillä oli paljon konkreettista tekemistä ja näkemistä kuten tehtäviä, pelejä, kisoja ja maistiaisia. Oppilaat pääsivät rennossa tunnelmassa tutustumaan työelämään.

Mukana oleville keravalaisille yrityksille ja muille toimijoille tapahtuma oli hyvä tilaisuus kohdata paikallisia nuoria ja tehdä heille omaa toimintaansa tutuksi ja päästä tutustumaan työelämään tuleviin keravalaisiin nuoriin. Viimevuonna löytyi myös hyviä kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita, oppilaat löysivät myös hyviä tet-harjoittelupaikkoja tapahtuman teemoilta.

Alan oppilaitokset ja opiskelijat kertomassa opiskelumahdollisuuksista

Ammattiopisto Spesia, Keravan lukio ja Keuda esittelivät omilla ständeillään opiskelumahdollisuuksia.

Useiden yritysten ja yhteistyökumppaneiden ständeillä oli oman henkilökunnan lisäksi yli 30 Keudan opiskelijaa eri opintoaloilta keskustelemassa 9.luokkalaisten kanssa.

Pelillistämällä ohjattiin, osallistettiin ja palkittiin

Tapahtumassa hyödynnetään uutena elementtinä Seppo-peliä.

Pelistä löytyi tapahtuma-alueen kartta sekä tapahtumassa mukana olevien yritysten ja toimijoiden laatimat tehtävät, joihin opiskelijat vastasivat.

Pitkin päivää jaettiin paljon yllätyspalkintoja nuorille, koulukohtaiset pääpalkinnot jaetaan ensi viikolla. Kiitos kaikille palkintoja antaneille esittelijöille.

Opinto-ohjaajien ja opettajien rooli tärkeä

Keravan peruskoulujen opinto-ohjaajat ja opettajat olivat vahvasti mukana tapahtuman suunnittelussa ja siihen valmistautumisessa. Tapahtuman teemoja käsiteltiin etukäteen oppitunneilla erilaisten ennakkotehtävien ja harjoitusten avulla.

Suuri kiitos kaikille mukana oleville yrityksille, oppilaitoksille ja muille työnantajille ja toimijoille:

Ammattiopisto Spesia; Eläinpalvelu Hyvä! Oy; Europress Group Oy; Finsoffat Oy; Handelsbanken Keski-Uusimaa; Haven LKV; Keravan Energia Oy; Keravan kaupunki; Keravan kaupunginkirjasto; Keravan Lukio; Keravan Muovi ja Lelu Oy; Keravan Teräsmiehet Oy; Keravan Yrittäjät ry; Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy Keuke; Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda (opinto- ja uraohjaus, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Keuda hius ja kauneus, Seppo-pelit it-tukitiimi); Krista Lomas; Metos Oy Ab; MM Beauty; Ohjaamo Kerava; PompIT Oy; Rikosseuraamuslaitos, Keravan vankila; Sipticonsulting; Snellmanin Kokkikartano Oy; Trukkihuolto Marjeta Oy; Uudenmaan Herkku Oy; Uudenmaan Ohutlevy Oy; Vink Finland Oy; WEST Invest Group Oy.

Kiitos kaikille projektiryhmän jäsenille:
  • Keravan kaupunki: Sari Ahola, Johanna Haavisto, Juho Kallio, Ulla Perasto, Pia Ropponen ja Anne Sainio
  • Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda: Tiina Myrsky, Keuda, Yes-Keski-Uusimaa, Keuda: Pauliina Okkonen
  • Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke: Tytti Viinanen
  • Keravan Yrittäjät; Anne Rintala, Minna Skog ja Annukka Sumkin