8.9.2017 klo 11:40
Uutinen

Mutta mitä tapahtuikaan Yrittäjän päivän viikolla?

Yrittäjän päivän viikko starttasi maanantaina ja virallisesti lippu nostettiin salkoon kirpeän syksyisenä tiistaina 5.9. Vaan ei ensimmäistä, mutta jo kahdettakymmenettä kertaa satavuotias Suomi juhli yrittäjiä ja yrittäjyyttä ympäri Suomea.

Yrittäjä on päivänsä ansainnut

Sosiaalinen media keräsi jo maanantaista lähtien yrittäjänpäivän tunnelmia ja muun muassa Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kirjoitti tiistaina 5.9.:

Tänään Yrittäjän päivänä on ollut hienoa seurata erilaisia näkökulmia ja näkemyksiä yrittäjyyteen liittyen. Some-päivityksistä, keskusteluista ja kommenteista välittyy se mikä yrittäjyydessä on olennaista: ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa olla yrittäjä, vaan yrittäjyys on asenne ja jokainen yrittäjä luo omaa polkuaan.

Mielestäni yrittäjyyden suurimpia arvoja on se, että meillä on jatkuvasti laajeneva joukko ihmisiä, jotka uskaltavat omistajuuden, riskinoton ja osaamisensa kautta olla rakentamassa haluamansa näköistä tulevaisuutta ja työelämää. Samalla he ovat yksin tai tiiminsä kanssa edesauttamassa Suomen menestymistä myös tulevaisuudessa.

Olipa kyse sitten yksinyrittäjästä, tiimiyrittäjästä tai työllistäjäyrittäjästä, niin jokainen heistä on tehnyt ratkaisun kokeilla jotain minkä lopputuloksesta ei voi olla varma. Joillekin polku on menestyksekkäämpi kuin toisille, mutta uskallusta ja kykyä sietää epävarmuutta on vaadittu kaikilta.

Erinomaista Yrittäjän päivää ja menestystä jokaiselle yrittäjälle, yritteliäälle, yrittäjyyden puolestapuhujalle ja yrittäjyyden ystävälle!

Aamukahvilla ja -jumpalla

Jyväskylän Yrittäjien syyskuun aamukahvit järjestettiin hyvinvoinnin merkeissä Yrittäjän päivän aamuna. Aamukahvilla tutustuttiin Efector Oy / Jyväskylän Method Putkisto Pilates -yrityksen toimintaan ja jumppailtiin yrittäjä Elina Pihlajamäen opastuksella.

Kuvat: Joni Borgström ja Sirpa Pii-Keinonen, Jyväskylän Yrittäjien hallituksen jäsenet

Kohtaamisia Korpilahdella

Keskiviikkoiltana oli vuorossa YRVA-ryhmän kutsumana Jyväskylän yrittäjäyhdistysten hallitusten jäsenten sekä Jyväskylän uuden valtuuston jäsenten kohtaaminen. Korpilahdella Juhlakartano Tähtiniemessä tutustuttiin rennon rempseästi sekä pohdittiin yhteistyötä ja tiedonvälitystä. Strategiat jätettiin naulakkoon ja keskusteluissa hypättiin ruohonjuuritasolle. Mukana oli myös Jyväskylän elinkeinoyksikön yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala. Yhteisiä tapaamisia luvattiin jatkaa.

YRVA-ryhmä muodostuu Jyväskylän alueen kolmen paikallisyhdistyksen Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden Yrittäjien hallituksen jäsenistä. Ryhmän toiminnalla halutaan parantaa Jyväskylän alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja yritysilmapiiriä yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa sekä varmistaa yrityslähtöisyys kaupungin päätöksenteon eri vaiheissa.

Kuvat: Jaakko Selin, Jyväskylän valtuutettu

Viikon huipentuma aamubrunssilla

Perjantaiaamuna yrittäjät olivat virkeinä perinteeksi muodostuneella Yrittäjän päivän aamubrunssilla Jyväskylässä Ravintola Hurrikaanissa. Brunssin järjestivät yhteistyössä Keski-Suomen Yrittäjät sekä LähtiTapiola Keski-Suomi. Yrittäjän päivän viikon fiiliksiä jaettiin, kollegoita nähtiin ja tarinoita kuultiin.

Tänä vuonna yrittäjätarinansa kertoivat jyväskyläläinen Miriam Laitinen, Miriams`s Oy, sekä Aki ja Kai Laaja, Metsä-Multa Oy. Miriam palkittiin tänä vuonna Keski-Suomen Vuoden nuorena yrittäjänä 2017 ja hän pääsi myös valtakunnallisen Vuoden Nuori Yrittäjä -kilpailun finaaliin. Aki ja Kai Laaja palkittiin Keski-Suomen Vuoden Yrittäjä 2016 -palkinnolla tammikuun yrittäjäjuhlassa.

Kuka on Jyväskylän Vuoden Yrittäjä 2017?

Tänä vuonna Yrittäjän päivän kunniaksi avattiin 5.9. haku, jossa etsitään Jyväskylän Vuoden Yrittäjää vuosimallia 2017. Yrittäjä voi olla kasvunmaakunnan kasvutykki, periksiantamaton sisupussi, edustaa tuotteillaan ja tai palveluillaan yrittäjyyspääkaupungin kärkeä tai saada kollegat sanattomaksi luovuudella ja innovatiivisuudella.

Parhaillaan etsitään siis kovia tekijöitä ja huikeita yrittäjäpersoonia Jyväskylästä. Haku on auki 30.9. asti ja kuka vaan voi ehdottaa. Kaikkien ehdotuksensa antaneiden kesken arvotaan kahden lipun paketti Keski-Suomen Yrittäjäjuhlaan. Ehdotuksen voi kuitenkin tehdä myös nimettömänä. Jyväskylän Vuoden Yrittäjä 2017 -palkinto myönnetään Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa ensi vuoden tammikuussa.

Lue lisää: Yrittäjän päivän 5.9. kunniaksi: Etsimme Jyväskylän vuoden 2017 yrittäjää!

Lippu yrittäjille ja yrittäjyydelle on nostettu salkoon ja tsempit jaettu, tällä energialla on hyvä jatkaa töiden parissa – Onnea ja menestystä #yrittäjyyspääkaupunki #kasvunmaakunta. Ensi vuonna jälleen #yrittäjänpäivä!