3.7.2018 klo 10:16
Uutinen

Myynti-iltamat -kiertue jakaa myyntioppia ilmaiseksi yrittäjille Hämeenlinnassa

Markkinointi-iltamien kiertue tavoitti noin 7000 yrittäjää. Ensi syksynä kiertue jatkuu tärkeällä teemalla: Myynnin pelko on konkurssin alku!

Vuosina 2016 ja 2017 Markkinointi-iltamat -kiertue sai yrittäjät liikkeelle kuulemaan asiaa markkinoinnista. Yli 7000 yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa kerääntyi 46 tapahtumaan ympäri Suomen. Syksyllä 2018 iltamat saavat jatkoa toisella, vielä tärkeämmällä teemalla. Myynti-iltamat vierailee Hämeenlinnassa 3.10.2018 tarjoamassa apua niin noviisille kuin kokeneemmallekin myyjälle.

Tutkimuksesta toiseen myyjä keikkuu arvostetuimpien ammattien listan häntäpäässä. Yksi jos toinenkin meistä vakuuttaa olevansa huono myyjä eikä suin surminkaan voisi kuvitella tekevänsä sellaista työtä elääkseen. Silti myyjän työ ratkaisee yrityksen menestyksen. Ilman heitä työt loppuisivat isolta joukolta ammattilaisia.

Yrittäjän kohdalla tilanne on erityisen kinkkinen, sillä myyjän palkkaaminen on monelle mahdotonta. Siispä yrittäjän täytyy itse tarttua härkää sarvista ja ryhtyä myyjäksi, vaikka kuinka pelottaisi. Myynnin pelko on nimittäin konkurssin alku.

– Moni kantaa mukanaan täysin vääriä mielikuvia siitä millaisia myyjät ovat ja millainen hyvän myyjän pitäisi olla. Ne luovat sitten pelkotiloja, jotka heikentävät tehokkaasti onnistumisen mahdollisuuksia tai jopa estävät ihmistä edes yrittämästä. Muun muassa näitä vääriä ajatuksia iltamissa kitketään, lupaa tapahtuman järjestäjä ja myyntikuiskaaja Pasi Rautio.

Kun uskallusta ja osaamista puuttuu, ihminen kaipaa ulkopuolista tukea. Hän kaipaa käytännön ohjeita ja positiivista kannustamista. Raution mukaan juuri tätä on luvassa kolmen tunnin verran per paikkakunta.

– Aivan kuten Markkinointi-iltamissa, nytkin keskitytään käytännön neuvoihin, ei hyödyttömään ylätason höpinään. Ja tälläkin kerralla tarjoamme hyväntahtoista mutta päättäväistä takapuolelle potkimista. Sitä yrittäjät ovat kertoneet kaivanneensa.

Myynti-iltamat on osallistujille ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Laskun kuittaavat kumppanit: Vakuutusyhtiö Fennia, Työeläkeyhtiö Elo sekä Millpoint Oy. Käytännön järjestelyistä vastaavat mm. Suomen Yrittäjien paikallis- ja aluejärjestöt.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu >>