27.3.2023 klo 10:08
Uutinen

Näin valitset yrityksellesi parhaan nettiyhteyden

Mikä on paras nettiyhteys? Valokuitu vai 5G? Lue vinkkimme siitä, mikä nettiyhteys sopii mihinkin käyttötarkoitukseen.

Jokainen yritys tarvitsee omalle liiketoiminnalleen sopivat nettiyhteydet. Yksi tärkeimmistä syistä on varmistaa, että työnteko on sujuvaa ja tehokasta.

Toisaalta joskus nettiyhteyksiin tulee panostettua tarvetta enemmän ja silloin maksaa turhasta. Kun miettii omalle liiketoiminnalleen sopivaa nettiyhteyttä, kannattaa myös huomioida minkä tasoista tietoturvaa tarvitsee. 

Paras nettiyhteys pienelle toimipisteelle ja yksinyrittäjille

Pienen toimipisteen tai yksinyrittäjän tarpeisiin riittää useimmiten kiinteänä laajakaistaliittymänä Elisa Netti Lite. Sen yhteys voidaan toteuttaa eri tekniikoilla. Jos toimipisteeseen on saatavilla valokuituyhteys, se kannattaa valita, koska valokuidulla on korkea kapasiteetti, pieni viive ja vähän häiriöitä.

Jos valokuituyhteyttä ei ole saatavilla, kannattaa harkita nopeaa 5G-yhteyttä kiinteäksi laajakaistaliittymäksi. Se on saatavilla lähes kaikkialla Suomessa ja 5G-verkkoa laajennetaan koko ajan. 

Valvottu ja hallittu nettiyhteys jatkuvaan käyttöön

Jos yrityksellä on enemmän työntekijöitä, useita toimipisteitä tai sen toiminnalle on tärkeää, että nettiyhteys toimii varmasti joka tilanteessa, kannattaa valita vakaa ja monipuolinen nettiyhteys. Esimerkiksi useiden kahviloiden tai ravintoloiden maksuliikenne pysähtyy, jos netti ei toimi. Tällöin kannattaa valita kiinteäksi laajakaistaksi Elisa Netti Plus, jonka saa niin valokuidulla kuin 5G-yhteydellä toteutettuna riippuen toimipisteen sijainnista.

Jos yrityksellä on useita toimipisteitä, kannattaa harkita omaa yritysverkkoa, joka yhdistää eri toimipisteet saman verkon alle. 

Nettiyhteys kotitoimistoon ja etätöihin

Hybridityön on oltava sujuvaa niin etätöissä kuin kotitoimistossa. Myös kotitoimistoon kannattaa ensisijaisesti valita nettiyhteydeksi valokuitu, sen kapasiteetin, nopeuden ja laadun vuoksi.

Jos valokuitua ei ole kotiin saatavilla, tai sen rakentaminen ei ole järkevää, kannattaa valita hinta-laatusuhteeltaan edullinen kiinteä 5G-liittymä.

Elisa Netti Lite -liittymä sopii erinomaisesti myös kotitoimistojen nettiyhteydeksi.

Paras nettiyhteys liikkuvaan työhön

Kun yrittäjä tai työntekijä on työnsä puolesta liikkeellä paljon, kannattaa valita 5G-mobiililaajakaista. Sen avulla työ on sujuvaa ja joustavaa eri paikoissa – niin etätöissä, työmatkoilla kuin myyntitapaamisissakin.

Nettiyhteys koneisiin ja laitteisiin

Moni kone tai laite vaatii nykyisin hyvää nettiyhteyttä. Esimerkiksi hälytysjärjestelmät, valvontakamerat ja vesimittarit liitetään mobiiliverkkoon, jolloin niiden antama kuva ja data on käytettävissä reaaliaikaisesti. Tällaisia tarkoituksia varten kannattaa valita Elisa Laitenetti tai IoT-liittymä.

Kartoita tarpeesi asiantuntijan kanssa

Jos vielä mietit, mikä nettiyhteys on sopivin ja paras valinta oman yrityksen liiketoiminnan tai toimipisteen sijainnin näkökulmasta, kannattaa olla yhteydessä Elisan asiantuntevaan myyjään

Tutustu myös Suomen Yrittäjien vuoden 2023 Elisan jäsenetuihin!