5.9.2019 klo 11:32
Uutinen

Nappi ja Nauha – 70 vuotta käsityötarvikekauppaa

Kuopion Yrittäjien hallitus valitsi Kuopion Nappi ja Nauha Oy:n yrittäjä Heli Hämäläisen Kuopion vuoden 2019 Yrittäjäpalkinnon saajaksi. Kuopion Yrittäjät ja Nordea Pankki luovuttivat tunnustuksen Yrittäjän päivän iltana 5.9. järjestettävällä risteilyllä, mutta valinta julkistettiin jo aamupäivällä Mä oon mun pomo -toritapahtumassa.  Valinnalla halutaan tuoda esiin keskustassa sijaitsevia hyvän palvelun kivijalkakauppoja.

Piti tulla käsityönopettaja, mutta tulikin yrittäjä

Vuonna 1998 Heli Hämäläinen valmistui Käsityö- ja taideteollisuusakatemiasta, suunnitelmissaan käsityönopettajan ura. Seuraavana vuonna hän näki lehdessä ilmoituksen, joka muutti hänen urasuunnitelmansa täysin: Nappi ja Nauha oli myytävänä. 50 vuotta toimineen yrityksen ostaminen oli käsityön harrastajalle yhden unelman toteutus – vaikka yrittäjyydestä hän ei oikeastaan tiennyt mitään. Yritys viettää tänä vuonna kaksikymmentävuotisjuhlaa.

Laajentumista yritysostoilla

Heli Hämäläinen on laajentanut liiketoimintaansa ostamalla ensin toisen käsityöyrityksen ja sitten toiselta yritykseltä varaston ja liiketilat – oston myötä yritys sijaitsee nyt alkuperäisellä paikalla Vuorikadulla. Töissä Hämäläisellä on neljä henkilöä ja pelkkiä nappeja tuhansia erilaisia – kaiken kaikkiaan pienestä kaupasta löytyy kymmeniätuhansia eri artikkeleita.

Käsityöharrastus on säilyttänyt asemansa hektisessä maailmassa, erilaiset trendit ja muodit näkyvät myös Napissa ja Nauhassa. Henkilökunta on ammattitaitoista, ja asiakkaat saavat ohjeita ja vinkkejä.

Tyytyväinen asiakas on kivijalkakaupan elinehto, ja arjen tähtihetket tulevatkin siitä, kun asiakas kertoo onnistuneensa. Onnistuminen näkyy myös vuosittain kohonneessa liikevaihdossa. – Nappikauppiaaksi on opeteltu kantapään kautta, sanoo Hämäläinen.

Verkkokaupasta lisämyyntiä

Kivijalkakaupan seuraava, pitkään haaveiltu askel on verkkokaupan perustaminen. Nappi ja Nauha tunnetaan laajasta valikoimastaan ja hyvästä palvelustaan myös Kuopion alueen ulkopuolella, joten hyvin toimiva verkkokauppa tuonee lisää liikevaihtoa. Verkkokauppa avautuu syksyn aikana.

Katso Helin esittelyvideo täältä: https://youtu.be/xke_2htIeK0

(teksti: Kirsi Sisso-Litmanen)