25.1.2017 klo 11:04
Uutinen

Neljännes yrittäjistä kuormittuu työstään – SY:n ja Mielenterveysseuran yhteistyölle pysyvä rahoitus

Työhön liittyvistä kuormitustekijöistä yrittäjillä korostuu erityisesti tulevaisuuden epävarmuus, sanoo toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Suomen Mielenterveysseurasta.

Suomen Yrittäjien ja Suomen Mielenterveysseuran hyvinvointitoiminta on saanut tästä vuodesta alkaen jatkuvan toiminta-avustuksen.

Yrittäjän hyvinvointikilta -niminen toiminta tukee mielenterveyttä koulutuksella, vertaistuella ja yhteistyöllä.

Yrittäjäjärjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen pitää mielenterveyttä tärkeänä yrittäjälle.

– Yrittäjän vointi vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen, asiakkaisiin ja myös mahdollisiin työntekijöihin, Pentikäinen toteaa.

Kiltaryhmä auttaa parantamaan tulosta ja hyvinvointia

Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi katsoo kiltatoiminnan vahvistavan yrittäjän mielenterveystaitoja muuttuvissa tilanteissa.

– Tuoreen kyselyn mukaan noin neljännes yrittäjistä kokee työn siinä määrin kuormittavaksi, että se jo selvästi heikentää heidän hyvinvointiaan tai jaksamistaan. Työhön liittyvistä kuormitustekijöistä yrittäjillä korostuu erityisesti tulevaisuuden epävarmuus, Aalto-Matturi taustoittaa.

Kiltaryhmässä yrittäjä pääsee verkostoitumaan ja jakamaan luottamuksellisesti yrittämiseen ja arkeen liittyviä kokemuksia, ajatuksia ja oivalluksia, sanotaan järjestöjen yhteisessä tiedotteessa.

Ne auttavat järjestöjen mukaan parantamaan yrityksen tulosta ja parantamaan mielen hyvinvointia.

– Henkistä hyvinvointia voi kehittää samoin kuin fyysistä kuntoa, Mielenterveysseurasta muistutetaan.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi